Бритни Спиърс: "Никога няма да се върна в музикалната индустрия!"

Бритни Спиърс опроверга слуховете, че тайно се готви да записва нов албум. С пост в Инстаграм певицата заяви, че никога няма да се завърне в музикалната индустрия. "Да сме наясно, повечето от новините са боклук!!!", написа тя в социалната мрежа, преди отново да изтрие акаунта си в Instagram.

В сряда изданието Page Six загатна, че Спиърс потенциално се готви да си сътрудничи с Charli XCX и авторката Джулия Майкълс за бъдещ запис. Това би била първата ѝ нова музика от почти десетилетие насам, като се изключи дуетът с Елтън Джон от лятото на 2022-ра ''Hold Me Closer'', но той пък е комбинация от по-стари хитове на сър Елтън. В публикацията се твърди, че някогашната поп-принцеса все още не е записала новия материал, ''тъй като проектът едва започва да се оформя'', но че усилено търси създатели на песни за десети студиен албум и планира скорошно влизане в студиото.

''Продължават да говорят, че се обръщам към случайни хора, за да направя нов албум... Никога няма да се върна в музикалната индустрия“, написа Спиърс в Инстаграм в публикацията си към италианската ренесансова картина на художника Гуидо Рени. „Когато пиша, пиша за забавление или пиша за други хора!!! За тези от вас, които са чели книгата ми, има още много неща, които не знаете за мен... Написала съм над 20 песни за други хора през последните две години!!!'', категорична е Бритни.

Спиърс нарича себе си ''таен автор'', което означава, че пише за други артисти, без да свързва името си с проектите, и заявява, че ''искрено предпочита да е така'' и се наслаждава на това положение. Тя също коментира и твърденията, че книгата ѝ ''Жената в мен'' е била пусната без нейно одобрение, като посочва, че това е далеч от истината. Автобиографията ѝ беше национален бестселър, с повече от 1,1 милиона продадени копия през първата седмица във формат печатни, електронни и аудиокниги.

Откакто бе освободена от 13-годишното попечителство на баща си, което контролираше почти всеки аспект от живота й, изпълнителката на хита ''Oops!... I Did It Again'' намекваше, че, въпреки желанието на феновете, се притеснява да се завърне в индустрията, но сега за пръв път недвусмислено отхвърля тази възможност.

В периода, в който публикува мемоарната си книга,Бритни Спиърс заяви: ''Продължаването на музикалната ми кариера не е моят фокус в момента. За мен е време не да бъда някой, който другите хора искат да бъда; време е наистина да намеря себе си''. 

Спиърс не е издавала пълен албум от Glory (2016) насам. 

Свързани новини

Бритни Спиърс загатна за нещо ново

06.02.2024

Бритни Спиърс: ''Много съжалявам"

02.02.2024

Бритни Спиърс на 42!

05.12.2023

Кой ще спечели Бритни Спиърс?

15.11.2023

Скандални откровения от поп принцесата

19.10.2023