Фондацията празнува Кирил Маричков на 80 години в зала 1 на НДК

Супергрупата Фондацията празнува Кирил Маричков на 80 години с неповторим концерт на 30 октомври 2024 г. в зала 1 на НДК.
 
Празничното събитие, в което главен герой ще бъде легендарният Кирил Маричков, ще се случи точно на рождения му ден (30 октомври). На сцената до него ще бъдат останалите 4-ма от супергрупата на България - Дони, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански, а специален гост ще е обичаният им колега и приятел Валди Тотев. Музикантите планират още много изненади, които ще зарадват не само именития рожденик, но и всички в залата в паметната вечер на 30 октомври, а какви ще бъдат те, ще стане ясно съвсем скоро.
 
Билетите за концерта "Фондацията празнува Кирил Маричков на 80 години" вече са в продажба ексклузивно в системата на Ticketportal.bg, както и Билетния център в НДК, Билетна каса на зала "Арена София". Цената им е от 50 до 100 лв., според мястото в залата.
 
Емблематичният музикант "зодия Щурец" през април миналата година пусна автобиографичната си книга – Кирил Маричков "На прага на времето". С нея авторът емоционално и елегантно отбеляза и 55 години от основаването на легендарната българска рок група Щурците. Книгата представя подробно житейския и творчески път на забележителния музикант, от детството му до на най-силния период в историята на Щурците – 80-те години на ХХ век. Неслучайно групата е сред претендентите за титлата "най-влиятелна рок група на 20 век", а само малка част от хитовете им са "Рок в минало време", "Вкусът на времето", "Конникът", "Клетва", "Вълшебен цвят", "По пътя" и много, много други. Голяма част от вечните песни на Щурците ще звучат и в изпълнение на Фондацията на 30 октомври в зала 1, а със сигурност и в изпълнение на публиката.
 
"Чувствам се късметлия, защото осъществих голяма част от мечтите си", споделя легендарният рок музикант преди 5 години, когато с Фондацията отбелязват заедно и 75-ия му рожден ден. Тази есен празникът ще бъде още по-вълнуващ. На 30 октомври всички в залата, заедно с Кирил Маричков, бляскаво ще отбележат 80 изпълнени със смисъл, музика, емоции и много труд години.
 

Свързани новини

Концерт на Кирил Маричков и JEREMY?

10.10.2023

Супергрупата с концерт в НДК

02.02.2022

Чуй Б.Т.Р. и Щурците в "Не за мен"

17.09.2021

Кирил Маричков с два солови концерта

03.09.2020

Кирил Маричков на гости в FM+

18.10.2018