Кирил Маричков и JEREMY? със съвместен концерт във фестивала "Минало не минало"

За забраняваните песни, за бунта на творците, за скритите послания в музиката, за "онези времена" – за всичко това и още ще е концертът-разговор на Кирил Маричков и JEREMY? на 14 октомври в Център за събития "Пиротска 5". Събитието е част от второто издание на фестивала "Минало не минало", в който изкуствата разказват историята.
 
Фестивалът "Минало не минало", актуален повече от всякога, се завръща. За 4 дни - от 12 до 15 октомври, ще говорим за общата ни история със средствата на литературата, фотографията, музиката, киното, визуалните изкуства. Както и миналата година така и сега, основен фокус на програмата са годините на социализма, но и периода на преход. 90-те години, първото десетилетие след падането на Берлинската стена, са период на разпад и крайности, но и на детски ентусиазъм и опиянение от свободата. Днес, случилото се и неслучилото в тяхната история все повече ни се струват код за разбирането на всички наши днешни проблеми. 
 
Повече участници от повече държави на повече места - това ни очаква във второто издание на "Минало не минало". Музика и разговор с Кирил Маричков и група Jeremy?, литературна работилница с писателя Георги Господинов и специално създаден документален спектакъл с Неда Соколовска са част от акцентите във фестивала. Събитията ще се проведат в Регионалния център за съвременни изкуства "Топлоцентрала", Триъгълната кула на Сердика, комплекс "Гарнизонно стрелбище", Френския институт и Център за събития "Пиротска 5". В програмата са включени изложба, документални филми, дискусии и различни формати с активното участие на публиката. Пълната програма можете да намерите във Фейсбук страницата на фестивала и събитието "Минало не минало".
 
Билети може да намерите в мрежата на Eventim.bg.

Свързани новини

Празнуваме юбилей!

05.01.2024

Наесен с песен - на голяма сцена

12.07.2023

Две групи преди Arctic Monkeys

22.12.2021

Елате на звездна "Коледа в Рим"

17.12.2021

Jeremy? ще свирят в Дубай

08.10.2021