Lavasonic кани слушателя на съзерцателно пътешествие с "Inner Gardens"

Космическа енергия, интензивна лична интроспекция и дрийм поп атмосфера – това е "Inner Gardens" – дебютният сингъл на Lavasonic – най-новия проект на българската музикална сцена. 
 
Нестандартният авторски проект на Татяна Йосифова и Георги Станев е искрен музикален експеримент, който двамата оформят с години, без натиск и крайни срокове и вече са готови да споделят и с публиката. "Inner Gardens" е дебютният сингъл на дуета с щедра музикална биография. 
 
 
Татяна Йосифова е мистериозният глас, познат от алтернативни формации като Исихия, Ambient Folklore, Davvid Project и Crocks In Tears. Нейните артистични търсения изследват  музикални пространства от средновековна и ренесансова музика до ню уейв, трип-хоп и електроника. 
 
Георги Станев-Гого е музикален продуцент и автор с експериментален, нетрадиционен подход към композиция и звукозапис. Той стои зад всички албуми на Gravity Cо., звуковата му сигнатура е характерна и разпознаваема, което го прави популярен сред артистите от българската алтернативна сцена, сред които и Остава, чиито последен албум е изцяло продуциран от него.
 
 
"Inner Gardens" е мистично пътешествие във вътрешния свят на творците с емоционален интензитет, който завладява с характерните за dream shoegaze pop жанра ефирни вокали, пълнокръвна продукция и хипнотичен звуков пейзаж. Като гост в първия сингъл на Lavasonic се включва и Ерсин от Jeremy?. Темите в песента засягат онези гранични състояния, в които интроспекцията има силата да ни оттласне от дъното, за да се възродим за промяна или… да ни потопи напълно.
 
Режисьор на видеото към дебютната песен на Lavasonic е Георги Манов, а зад камерата стои Крум Родригес, един от най-търсените български оператори с прясна номинация Spotlight от Американската асоциация на кинооператорите. Клипът е визуален шедьовър, носещ неподражаемата естетика на Clamer Production Studio. 
 
Продуцент на "Inner Gardens", само първата от поредицата изненадващи композиции на дуото, е Георги Станев, музиката е на Татяна Йосифова и Георги Станев, а текстът – на Николай Аламанов. 
 
Следете Lavasonic в социалните мрежи: Facebook | Instagram | Spotify | YouTube
 

Свързани новини

Дуетът представи нов сингъл и видео

18.03.2024