Sia обяви нов албум, пусна дуетен сингъл с Кайли Миноуг

Sia ще издаде първия си истински солов албум от осем години – озаглавен Reasonable Woman – на 3 май 2024. Записът включва участия на Кайли, Шака Кан, Парис Хилтън, Тиера Уак, Labrinth, Kaliii и Джими Джолиф.
 
Един от най-важните и водещи сингли от Reasonable Woman е разбиващ сингъл, наречен "Dance Alone", създаден с друга световна поп кралица и носителка на награда "Грами" за 2024, Кайли Миноуг. Двойката преди това си сътрудничи в албума на Кайли Kiss Me Once и десет години по-късно те отново се обединяват за блажено поп съвършенство.
 
 
Няма артист на света като Sia, който се трансформира от търсен инди поп вокалист и певец, в глобална поп суперзвезда повече от десетилетие в кариерата си. Едновременно с това тя пише и продуцира музика за много от другите най-емблематични звезди на нашето време. И тогава си помислите как Сиа Фурлър натрупа повече световни стриймвания и хитове (6 в "Клуба на милиардерите" на Spotify - засега), като същевременно никога не показва лицето си, никога не прави компромис с артистичната си визия и никога не позволява някой друг да я определи като поп звезда.
 
Нейната кариерна траектория сама по себе си е феномен. Започвайки в Австралия, артистичният живот на Sia претърпява редица обрати, за да я изведе на световната сцена, от пеенето със Zero 7, до озвучаване на финалната сцена  на любимото шоу на HBO "Два метра под земята ООД", до писането, съавторството и представянето на песни за други изпълнители, включително Риана, Давид Гета, Flo Rida. (Трябва да се отбележи: всички тези изпълнители имат огромни хитове, оглавили класациите в сътрудничество със Sia.)
 
Reasonable Woman - съдържание:
1. Little Wing
2. Immortal Queen (с участието на Шака Кан)
3. Dance Alone (Sia и Кайли Миноуг)
4. I Had A Heart
5. Gimme Love
6. Nowhere To Be
7. Towards The Sun
8. Incredible (с участието на Labrinth)
9. Champion (с участието на Тиера Уак, Kaliii, Джими Джолиф)
10. I Forgive You
11. Wanna Be Known
12. One Night
13. Fame Won’t Love You (с участието на Парис Хилтън)
14. Go On
15. Rock and Balloon
 
Нейната песен "Chandelier", от номинирания за "Грами" 1000 Forms Of Fear (2014), не само промени начина, по който звучи поп музиката, но направи революция в изкуството на музикалните видеоклипове с новаторския клип с участието на Мади Зиглер. Последваха още световни хитове в бърза последователност: "Elastic Heart", "Big Girls Cry", "Alive", "Together", "Dusk 'Til Dawn" със Зейн и "Cheap Thrills" - сингъл №1 на Billboard за 8 непоследователни седмици.
 
Sia има над 50 милиарда аудио стриймвания. Нейният Коледен албум, издаден през 2017, е  един от 10-те най-стриймвани празнични издания на всички времена. Тя режисира първия си пълнометражен филм, озаглавен "Музика", през 2021, а през 2022 песен от "This Is Acting" от 2016 г. – "Unstoppable" – стана хитова сензация, избутвайки я с над един милиард пускания в Spotify и отново в класациите в множество страни по света седем години след излизането му. Междувременно Sia е съавтор на песни за световни изпълнители като Майли Сайръс, Diljit и др, а нейните песни продължават да озвучават филми и ТВ шоута по целия свят. 
 

Свързани новини

Неочаквана комбинация

22.04.2024

Албумът e вече на пазара

01.04.2024

Великолепна комбинация

20.03.2024

Sia най-накрая ще издаде нов албум

11.03.2024

Ще се запознаем отблизо с Хулио Иглесиас

12.02.2024