Снуп Дог бяга на националните олимпийски квалификации на САЩ

Снуп Дог постави личен рекорд. На 52-годишна възраст рапърът се записа с доста прилично постижение в леката атлетика.

Той пробяга спринта на 200 метра за впечатляващите 34,44 секунди. Не е колкото световния рекорд на Юсеин Болт от 19,19 сек и е далеч от най-добрите времена на света тази година, които също са под 20 секунди, но за годините на Снуп Дог, който е страстен любител на тревата, това опредено си е впечатляващо представяне. Самият той също се похвали с това:

"34,44 за 52-годишен? Не е зле", коментира той.

Снуп пробяга спринта на състезанията в Юджийн, Орегон, които служат за национална квалификация на САЩ в леката атлетика за Олимпийските игри в Париж. Рапърът се пусна на пистата в екип с цветовете на американския флаг и тениска в памет на баскетболиста Коби Брайънт. Снуп се изправи срещу бившия спринтьор от Тринидад Ато Ботлън, който има 4 олимпийски медала, и още един бивш елитен специалист на 200 метра - Уолъс Спиърман, който има две титли от колежанското първенство на САЩ. Двамата отвяха рапъра, но явно силната конкуренция успя да извади най-доброто от Снуп.

С това приключението на музиканта в атлетиката тепърва започна. Американският рапър и актьор Калвин Кордозар Бродус - младши, по-известен като Снуп Дог, ще влезе в ролята на специален кореспондент на американската медия NBC за най-голямото спортно събитие на планетата - олимпийските игри в Париж. Снуп, който е и актьор и предприемач и продава и зърнени закуски, загря за ролята на коментатор и по време на състезанието на 3000 метра стипълчейз за мъже. Той беше доста изненадан от дисциплината и това, че някои от атлетите не прескачат, а стъпват върху препятствията.

"Може ли да се прави така?! Това беше як трик, хареса ми", обяви специалистът на 200 метра. Явно американските зрители ги очаква доста забавна откъм коментари Олимпиада.

Рапърът за първи път влезе в ролята на коментатор заедно с Кевин Харт на Олимпийските игри в Токио през 2021 г. и доби популярност с коментара си по време на конно състезание, като се забавлява с движенията на един от конете. 

Свързани новини

Снуп Дог и Олимпийските игри 2024

08.01.2024