Тейлър Суифт помогна за изхранването на 1200 души в Обединеното кралство

Тейлър Суифт продължава с турнето си Eras като междувременно се зае и с дарителска акция.

В интервю за The ​​Guardian, Рейчъл Бигс, главен изпълнителен директор на Cardiff Foodbank , споделя, че Суифт стои зад най-голямото дарение от човек, което организацията някога е виждала. Кардиф, столицата на Уелс, беше единственият град със само един концерт от Eras Tour по време на европейския етап от 152 срещи на Суифт, отбелязва BBC .

По думите на Бигс приносът на носителката на Грами помага за изхранването на "1200 души три хранения на ден, в продължение на три дни – или 10 800 хранения. Ще купим камион, пълен с храна и други най-необходими артикули, за да допълним нашите спешни хранителни пакети.", каза Рейчъл Бигс.

Cardiff Foodbank също благодари на 34-годишната изпълнителка в Instagram със снимка на подписаните гривни за приятелство на певицата, които гласят: "Благодарим ти, Тейлър Любов, Cardiff Food Bank". В надписа благотворителната организация каза, че дарението е "отвъд нашите най-смели мечти", намигване към песен от албума на Суифт от 1989 г.

The Guardian разговаря и с Рич Джоунс, главен изпълнителен директор на мрежата St. Andrew's Community Network в Ливърпул , която ръководи 11 хранителни банки. Джоунс нарече приноса на Суифт "най-невероятния подарък". "Пространството за дишане, което дарението на Тейлър ни даде, ще ни позволи да вдигнем глава и да преместим фокуса си от хранителната банка към създаването на устойчива операция, подкрепяща хората, които в момента се нуждаят от нашата помощ с подкрепа за справяне с първопричината за бедността и финансова подкрепа, за да ги накараме да поемат по пътя към това да не се нуждаят повече от нашата помощ."

Рич Джоунс казва още, че изненадващото дарение на Суифт ще финансира даренията на храна за следващите 12 месеца.

"Поради растящите цени, нарастващите нужди и намаляващите дарения, трябваше да субсидираме сами храната си от дълго време.", споделя той. "Но е честно да се каже, че Тейлър Суифт е платила сметката ни за храна за 12 месеца – и това ни дава възможност да се съсредоточим върху усилията за набиране на средства занапред: да видим наистина как можем да постигнем нашата амбиция да сложим край на нуждата от храна банките на първо място чрез финансови съвети, работа за максимизиране на доходите, социални помощи и работа."

Суифт, една от най-богатите и влиятелни жени в света, премина на територията на милиардерите през 2023 г. благодарение на хитовото си турне Eras. Billboard изчисли по-рано този месец, че Суифт е спечелила близо 2 милиарда долара (£1,57 милиарда) тази година чрез своята музика, турне и съпътстващи турнета филми и стоки, без да се отчитат допълнителни синхронизации на приходи и спонсорства.

Свързани новини

Кралско селфи на шоуто на Тейлър Суифт

25.06.2024

Тейлър Суифт разтърси Единбург

14.06.2024

Седем последователни седмици номер 1

11.06.2024

Испанецът е неин фен от самото начало

29.05.2024

Рекорд след рекорд

25.04.2024