Заведоха поредно дело за сексуално насилие срещу Шон Комбс

Адриа Инглиш, бивша актриса във филми за възрастни, която твърди, че е работила за Шон Комбс между 2004 г. и 2009 г., обвинява музикалния магнат в сексуален трафик и сексуално насилие в ново съдебно дело.

Бившата порноактриса го обвинява, че я е принудил да прави секс с гостите му на парти през 2007 г. Жалбата от 114 страници и 30 обвинения посочва, че Комбс и други ответници по делото са използвали Инглиш като "сексуална пионка за удоволствието и финансовата изгода на другите" по време на "бели партита" в домовете на Комбс в Хамптънс, Ню Йорк и Маями, Флорида. Жалбата също така сочи, че рапърът е принуждавал Инглиш да "се занимава с проституция и секс работа" между 2006 и 2009 г. В съдебните си документи Адриа Инглиш твърди, че Комбс е изисквал от нея да спи с негови приятели и на други партита, които той е организирал в Ню Йорк и Флорида. Искът е подаден тази седмица и в него се пише още, че Пъф Деди е заплашвал да разруши кариерата й, и тази на приятеля й, ако не се съгласи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Rick Media (@rickmediatz)

Това е деветото дело срещу Комбс от миналия ноември и осмото, което директно го обвинява в сексуално насилие. Едно от осемте дела, заведени от бившата приятелка Каси Вентура, е уредено. Друго дело обвинява сина му Крисчън Комбс в сексуално насилие, а Шон Комбс в съучастие.

В изявление за TMZ адвокатът му заяви: "Без значение колко съдебни дела ще бъдат заведени, това няма да промени факта, че г-н Комбс никога не е извършвал сексуално насилие или сексуален трафик над никого. Живеем в свят, в който всеки може да подаде иск по каквато и да е причина и без никакви доказателства. За щастие, съществува справедлив и безпристрастен съдебен процес, който открива истината, и г-н Комбс е уверен, че ще спечели срещу тези и други неоснователни твърдения в съда."

Пъф Деди категорично отрича твърденията по много от гражданските дела, но не отговори на всички обвинения. През декември 2023 г., след като бяха заведени четири дела срещу него, музикантът публикува яростно отричане в социалните си мрежи, пишейки, че "отвратителни обвинения" са били направени от обвинители, "търсещи бърза заплата".

Той добави: "Нека бъда абсолютно ясен: не съм направил нито едно от ужасните неща, за които се твърди." В края на май обаче CNN излъчи видеозапис, показващ сцена на насилие между Шон Комбс и бившата му приятелка – R&Bизпълнителката Касандра "Каси" Вентура. Случаят е от 2016 г., а мястото е хотел в Лос Анджелис. На видеото, заснето от охранителни камери, се виждаше как той удря, блъска на земята, рита и влачи бившата си половинка.

A през март в домовете му в Лос Анджелис и Маями бяха извършени обиски от агенти на Агенцията за национална сигурност.

Федералните следователи също се готвят да изправят обвинителите на Комбс пред голямо федерално жури, с което става ясно, че Министерството на правосъдието на САЩ се движи към потенциално  обвинение срещу Комбс. Изправянето на лица, които са завели граждански дела срещу Комбс пред голямо жури, ще отбележи значителна ескалация в текущото разследване на правителството, включващо продуцента и основателя на Bad Boy Records  Пъф Деди.

Свързани новини

Хванаха рапъра-насилник в лъжа

20.05.2024

Проблемите му се задълбочават

26.03.2024

Посягал ли е Пъф Деди и на мъже?

28.02.2024

След редица обвинения в изнасилване

13.12.2023