НАСА изпрати песен на Миси Елиът в Космоса

НАСА изпрати емблематичния хит на Миси Елиът от 1997 г. "The Rain (Supa Dupa Fly)" до Венера. Това е първият път, когато хип-хоп песен е излъчена в космоса.

Историческото предаване се е състояло в петък, 12 юли, от лабораторията за реактивни двигатели на НАСА в Калифорния. Използвайки космическата мрежа на агенцията, песента измина астрономическите 158 милиона мили от Земята до Венера със скоростта на светлината, като са били необходими приблизително 14 минути, за да достигне целта си.

Звездата сподели вълнението си от тази извънземна чест в социалните мрежи: 

"Това е лудост! Току-що излязохме #OutOfThisWorld (извън този свят-бел.ред.) с НАСА и изпратихме ПЪРВАТА хип-хоп песен в космоса чрез Deep Space Network. Моята песен "The Rain" беше излъчена чак до Венера, планетата, която символизира сила, красота и овластяване на жените. Небето не е границата, то е само началото".

"Across the Universe" на Бийтълс е първата песен, излъчена от НАСА в космоса през 2008 г.

Британи Браун, директор на отдела за цифрови и технологични технологии в Службата по комуникации на НАСА, която представила идеята на екипа на Elliott, отбеляза синергията между изследването на космоса и работата на артиста: "Както изследването на космоса, така и изкуството на Missy Elliott, са за това да прескочиш границите. Missy има опит в това да смесва ориентирано към космоса разказване на истории и футуристични визуализации в своите музикални видеоклипове, така че възможността да си сътрудничим върху нещо извън този свят е наистина подходяща".

Продуциран от Timbaland, "The Rain (Supa Dupa Fly)" на Миси Елиът, от дебютния ѝ албум "Supa Dupa Fly", бележи появата ѝ като основен играч в хип-хопа и R&B музиката.

Иновативната продукция на песента и нейното уникално музикално видео, режисирано от Hype Williams, оставиха трайно въздействие върху музикалната индустрия, утвърждавайки Elliott като творческа сила и поставяйки началото на нейната успешна кариера.

Свързани новини

Миси Елиът се завръща

26.06.2024