20 години по-късно: Рап легендата Миси Елиът тръгва на турне

Една от най-култовите звезди на ранните 2000 години, Миси Елиът, отново се качва на сцената. За първи път от две десетилетия насам й предстои да направи турне.

52-годишната жена, която е първата рапърка, приета в Залата на славата на рокендрола, ще стартира Out of This World - Missy Elliott Experience това лято след дълго време борба със здравословни проблеми. По-рано през седмицата разкри, че отсъствието й било вследствие на болестта на Грейвс, с която била диагностицирана.

"Всеки ден, когато се събуждам, съм благословена, че съм тук", сподели пред сп. People.

Болестта на Грейвс или базедовата болест е автоимунно заболяване, най-често поразяващо щитовидната жлеза и, това което е особено характерно - очите. Въздействайки на щитовидната жлеза, то непряко засяга и кожата, сърдечносъдовата и нервната система.

За сегашното си състояние певицата сподели пред изданието, че "се чувства много по-добре". Признавайки, че то е изиграло голяма роля за музикалната пауза, Миси сподели, че "определено е интроверт" и също така изрази мнението си, че отдавна си партнира с колежката си Сиара за предстоящото турне. "Тя отдавна настоява да направя концерт. Все ме питаше и все казвах "Добре", а после се оказвах в студиото, вършейки тотално различно нещо."

Двете дами са изключително близки приятелки. Неведнъж Сиара е споделяла за Миси, че я чувства като сестра. "Тя (Миси) винаги е била едно от най-големите ми вдъхновения и е определението за истински артист. Винаги е вдигала летвата до най-високо ниво".

Свързани новини

Missy Elliott - "Why I Still Love You"

23.01.2020

Missy Elliott изгубила на Prince

13.06.2016

Jack Ü & Missy Elliott - Take Ü There

20.02.2015