Coldplay издават супер еко албум, пуснаха и първия сингъл от него

Coldplay пуснаха новия си сингъл "feelslikeimfallinginlove". Парчето е продуцирано от Макс Мартин и е първата песен, издадена от предстоящия нов албум на групата – Moon Music, който ще излезе на 4-ти октомври 2024 г.
 
Албумът ще постави нови стандарти за устойчивост, като всяка плоча е направена от 100% рециклирани пластмасови бутилки (девет броя). В тандем с революционните мерки за устойчивост на Coldplay по време на текущото им турне – което до момента е произвело 59% по-малко въглеродни емисии от предишното им стадионно турне – групата е положила големи усилия, за да направи физическото издание на Moon Music възможно най-устойчиво.
 
 
Това ще бъде първият албум в света, издаден като 140-грамова EcoRecord дългосвиреща плоча, като всяко копие е направено от 9 рециклирани бутилки от PET пластмаса, възстановени от отпадъци след употреба. Това ще предотврати производството на повече от 25 метрични тона чиста пластмаса и ще осигури 85% намаление на въглеродните емисии на килограм от производствения процес в сравнение с традиционния 140-грамов винил.
 
Освен това групата си сътрудничи с дългогодишните си партньори The Ocean Cleanup, за да създаде допълнителен формат: Notebook Edition EcoRecord LP. Рециклираната PET пластмаса за това издание се състои от 70% речна пластмаса, събрана от The Ocean Cleanup от Rio Las Vacas, Гватемала, която е възпрепятствана да достигне до залива на Хондурас и Атлантическия океан.
 
 
Изданията на Moon Music на CD ще бъдат първите в света, издадени на EcoCD – създадени от 90% рециклиран поликарбонат, идващ от отпадъци след употреба. Това ще осигури най-малко 78% намаление на въглеродните емисии на килограм и ще избегне производството на повече от пет метрични тона чиста пластмаса.
 
В опит да се намалят отпадъците, първото издание на Moon Music ще бъде строго лимитирано и произведено при по-високи спецификации от всички бъдещи издания. Всички First Edition EcoRecord LP продукти ще бъдат индивидуално номерирани.
 
Изданието Notebook Edition (EcoCD and EcoRecord LP) идва като книга с твърди корици. Книгата е точна реплика на оригиналния студиен бележник на Крис Мартин, включващ 28 страници с невиждани бележки, текстове и илюстрации от процеса на писане и записване на албума. Notebook Edition включва също допълнителни гласови бележки и демо версии от звукозаписните сесии на албума, предоставяйки специален поглед към развитието на музиката.
 
Moon Music е първият албум на Coldplay след Music Of The Spheres (2021), който вече е събрал над четири милиарда стриймвания, роди #1 сингълa в САЩ "My Universe" с BTS и беше номиниран за албум на годината на наградите "Грами".
 
На 29-ти юни Coldplay ще бъдат хедлайнери на фестивала Glastonbury за рекорден пети път.
 

Свързани новини

Coldplay с нов сингъл

15.06.2024

Coldplay с невиждан екологичен успех

05.06.2024

Coldplay с концерт във Филипините

25.01.2024

Включи се и ти!

07.11.2023

Coldplay и Педро Паскал в SNL

31.01.2023