Адидас оттегли своя рекламна кампания с Бела Хадид, тя ще ги съди

Бела Хадид е един от най-търсените и високоплатени модели. Заради рекламата й за Адидас, обаче, моделът се подготвя за съдебен сблъсък със спортния гигант. Хадид вече е наела юридически екип.

Преди дни видяхме по-малката сестра Хадид да рекламира маратонките SL72, които за първи път са пуснати на пазара по повод Олимпийските игри през 1972 г.  По време на тези игри палестински терористи от групировката "Черният септември" убиват 11 израелски спортисти и един германски полицай.

Участието на Бела в кампанията на Адидас беше разкритикувано, както от обществото, така и от израелското министерство на външните работи, защото според тях не е случайно. Причината е, че баща ѝ е палестинец, който е и е яростен критик на Израел и често се изказва срещу войната с Хамас в социалните медии.

"Да се пуснат на пазара обувки, посветени на Олимпийските игри, когато е пролята толкова много еврейска кръв, е просто отвратително",казва Саша Ройтман, който е главен изпълнителен директор на Движението за борба с антисемитизма пред TMZ. "Множество хора смятат, че това си е истинско обезчестяване на жертвите."

От Адидас реагираха своевременно, за да не наливат допълнително масло в огъня между двете страни, които и без това са в доста обтегнати отношения, и изтеглиха рекламите с Хадид. "Осъзнаваме, че са направени връзки с трагични исторически събития - макар че те са напълно непреднамерени - и се извиняваме за всяко причинено огорчение или стрес. В резултат на това преразглеждаме останалата част от кампанията", написаха в изявление.

Според различни източници Изабела е изключително разстроена от решението на Адидас да стартират кампания, свързваща нейния имидж с подобна трагедия. Според тях тя се противопоставя на всяка форма на насилие и е шокирана от това неетично действие.

Според източници на таблоида TMZ Бела е възмутена от липсата на публична отчетност от страна на компанията. Тя твърди, че те са създали агресивна и вредна кампания с нейно участие, която е в разрез с ценности й.

Въпреки че се смяташе, че Адидас са прекратили договора си с нея, става ясно, че моделката все още е обвързана с марката. Тя обаче уверява, че не е била наясно с подробностите на кампанията, когато е подписала договора си и ще държи компанията отговорна за последствията.

Припомняме, че само преди месец Джиджи и Бела Хадид дариха един милион долара лични средства, за да подпомогнат палестинската страна във военния конфликт с Израел, който продължава вече месеци. И двете неведнъж бяха както силно мразени, така и истински обичани заради изразените си позиции. Едно е сигурно - от тук нататък произходът им ще има много по-голямо влияние и върху кариерата им, отколкото досега.

Свързани новини