Ед Шийрън написа песен за коледен анимационен филм

Ед Шийрън написа коледна песен за нов филм на Netflix. Анимационният филм, "That Christmas", се развива в Съфолк и ще включва песента на музиканта, наречена "Under The Tree".

Сценарист на "That Christmas" е Ричард Къртис, който живее в Съфолк и е работил още по "Четири сватби и едно погребение", "Нотинг Хил", "Наистина любов", "Дневникът на Бриджит Джоунс". Филмът е базиран на трилогия от детски книги, написани от самия Къртис, и е първият опит на писателя и продуцент в анимацията. Къртис споделя, че е много щастлив, че песен на Шийрън ще звучи в "That Christmas", особено предвид това, че историята се развива в родния окръг на певеца и текстописец - Съфолк.

"Ние сме приятели от много години и – особено сега, когато той е съпруг и баща – наистина е прекрасно да го накараме да играе толкова ключова роля в този филм за любовта, децата и семейството", споделя авторът.

Шийрън, който живее близо до Фрамлингам, Съфолк, описва филма като "толкова емоционален, но толкова затрогващо забавен".

"С Ричард Къртис сме приятели от години и сме правили много забавни творби за благотворителност, а след това и двамата бяхме силно ангажирани с филма „Вчера“. Той дойде при мен преди две години, за да ми покаже суровия материал на "ThatChristmas". Бяха само картинки и гласове, но веднага ме развълнуваха. Толкова емоционален, но толкова затрогващо забавен, като всички филми на Ричард Къртис."

Музикантът споделя още: "Открих, че откакто имам деца, има реална липса на страхотни анимационни детски коледни филми, така че си помислих, че това е толкова невероятно нещо за създаване и пускане на света. Сцената, за която написахме тази песен, е толкова сърцераздирателна, но толкова реална за много хора, които прекарват Коледа без тези, които обичат, поради толкова много причини. Трябва да работя с по-големия си брат по това, което е такава рядкост и в същото време такъв подарък. Беше толкова хубаво да създам нещо, което децата ми биха гледали, с техния чичо, базиран в страната, в която живеят .. ядосвам се, че няма повече анимационни филми за деца, но това ще се превърне в основен празник, поне в нашето домакинство."

Анимацията ще бъде пусната в стрийминг платформата Netflix на 6 декември. Сред звездите, които озвучават героите, са Браян Кокс, Фиона Шоу, Джоди Уиттакер и Бил и Бил Наи, който озвучава Дядо Коледа, а останалите озвучават жители на морски град, в който ситуацията доста се обърква точно на Коледа.

Междувременно Ед Шийрън продължава турнето си в Европа и идва все по-близо до българската столица София, където ще пее на 31 август. Следващото му шоу е на Загребския хиподрум в хърватската столица на 10 август, а този етап от турнето ще завърши в Ларнака, Кипър, на 8 септември.

Свързани новини

Ед Шийрън пуска нов албум

16.09.2024

Ед Шийрън избухна в София

02.09.2024

Ед Шийрън с грандиозен концерт в Румъния

30.08.2024

Обратното броене започна

20.08.2024

Имаме и първия сингъл от него

22.07.2024