Майли Сайръс е най-младата звезда със статут на Легенда на Дисни

"Дисни" дава статут "легенди" на 14 артисти, сред които Харисън Форд, Анджела Басет, Джейми Лий Къртис и Майли Сайръс. Според изявление на компанията емблематичните фигури от шоубизнеса са имали значително влияние върху наследството на "Дисни".

Артистите бяха въведени в Залата на славата на церемония в центъра "Хонда" в Анахайм, Калифорния. Водещ на вечерта ще бъде Райън Сийкрест. Сред отличените няма само актьори - в списъка присъстват имената на режисьорите Джеймс Камерън, Джеймс Л. Брукс, както и на филмовия композитор Джон Уилямс. "Дисни" отдава почит на общо шестима творци зад кулисите.

Майли Сайръс, която стана известна след участието си в шоуто на "Дисни ченъл" "Хана Монтана" през 2006 г., е най-младият носител на отличието "Легенда". След участието в ситкома Сайръс има дълга и успешна кариера в музиката, а през февруари тази година спечели първата си награда "Грами".

Стоейки на сцената преди речта си на събитието D23 в Анaхайм, Калифорния, Сайръс се разплака, докато публиката бурно я аплодираше за оказаната чест. Тя заяви, че е написала две речи - "една дълга, за готината мадама, която трябва да бъда, и една кратка, ако се уплаша". След което си припомни за началото на "Хана Монтана" през 2005 г., когато се пошегува, че "определено не е била създаденa в лаборатория" като "дете на Дисни".

След като мина през задкулисния процес на това как се е появила Хана Монтана, побърза да уточни, че първоначално не е била избрана за ролята: "Вкусих какъв може да бъде животът ми и от този момент не исках нищо друго. По малко от всичко в живота ми се е променило, ... но в същото време нищо не се е променило", продължи тя. "Стоя тук, все още горда, че съм била Хана Монтана."

Боб Айгър, главният изпълнителен директор на The Walt Disney Company, също похвали Сайръс в прессъобщение.

"Да бъдеш обявен за легенда на Дисни е най-високата чест, която нашата компания може да даде на всеки, запазена за онези, чийто талант и постижения са им спечелили трайно място в нашата история", написа той. "Четиринадесетте лица, които тази година ще бъдат почитани като легенди на Дисни, са направили изключителен творчески принос в световете на Дисни и очакваме с нетърпение да ги отпразнуваме на D23: The Ultimate Disney Fan Event."

Свързани новини

Драма в семейството на Майли Сайръс

31.07.2024

Майли Сайръс в откровено интервю

07.06.2024

След редица презаписвания, хитът е готов

01.03.2024

"Глобален сингъл" за 2023 г. е ...

28.02.2024

Майли Сайръс готви нещо ново

26.02.2024