Честит 8 март!

8 март е международния ден на жената. България ще отбележи празника за 97-ма поредна година.

Празникът е установен по предложение на Клара Цеткин на Втората международна конференция на жените социалистки в Копенхаген през 1910 година. Историята му обаче започва още през 1857 година в Ню Йорк, когато е организиран един от първите протестни митинги на жените, работещи в текстилни фабрики. Какво обаче бележи този ден у нас близо 100 години по-късно?

В края на миналата година, самият премиер призна, че "жените имат по-силни характери от мъжете, защото когато кажат "не", това значи "не", и не са толкова "корумпирани". В кабинета Борисов има три жени министри, едната от които изпреварва по рейтинг дори и министър-председателя, а София за първи път в своята история има жена кмет. 

Освен официален международен празник, 8 март е добър повод за мъжете да покажат, че не са забравили да бъдат кавалери. А жената заслужава подарък - на съвременната дама и се налага ежедневно да влиза в много роли –  тя е жена, майка, колега, приятел и много често и се налага сама да сменя спуканата гума на колата си!

Нека мъжете да бръкнат в портфейла си днес без да се притесняват от традиционното поскъпване на цветята. Може да купите огромен букет от рози, което със сигурност ще очарова половинката ви. Прекрасен жест обаче е и букетчето с ароматни зюмбюли или пролетни цветя, които могат да бъдат намерени за около 1.50 лв.