Създадоха сутиен срещу бръчки

Холандката Рахел де Бур създаде сутиен против бръчки на деколтето, който се носи през нощта, съобщиха световните агенции.

Сутиенът е без чашки. Състои се от правоъгълно парче мек материал с подплънка, което минава по средата от шията до гръдната кост. Той поддържа гърдите на място, за да не се притискат през нощта, защото това създава вертикални бръчки.

"Всичко започна като моя тайна. Не исках да говоря за бръчките си или за първия сутиен, който си направих. Той беше грозен - каза Де Бур. "Спях така седем години, след това навърших 40, разказах на приятелките си и те признаха, че имат същия проблем."

Първите нощни сутиени, които Де Бур направила за себе си, се състояли от натъпкани чорапи, зашити между чашките на стар сутиен. Фбричният модел е създаден от професионален дизайнер. Той се нарича "Деколет". Моделът вече се продава в Белгия, Германия, Австрия, Португалия, Испания, Великобритания и Франция. Тестове на френския Център за козметични изследвания показват, че при жените между 35 и 60 години той намалява значително бръчките на деколтето само след 24 часа! БТА