София: Поетики 2011

София: Поетики започва в събота точно в 16:00 пред езерото с лилиите в Борисовата градина. Афтърпартито е на следващия ден (28 август, неделя) в клуб Петното на „Христо Белчев" 8А. Входът и за двете е свободен.

Поетичната програма включва Радослав Парушев-Чарли, Богдан Русев, Калин Терзийски и Ангел Игов, който наскоро пусна "Кратка повест за срама". За да влизат по-меко текстовете, с музика ще помага Павел Стойчев-Сурбахар, зад който на огромен LED екран ще прехвърчат визуалните експерименти на Студио Даухаус. Час по-късно Стефка Янорова, Юлиян Петров, Александър Митрев, Катя Атанасова и Ида Даниел ще ни покажат какво е то „театрална ситуация в процес" с пърформънса си "Да изядеш ябълката".

Около 18:00 се очаква десантът на чуждестранните гости от Румъния, Турция, Гърция, Америка и др.

Привечер, около 19:00 часа, ще започне и дефилето на родната поетическа кохорта, подкрепяна от бандите Блуба Лу, Насекомикс, КсеТоФон и Котки Под Коли. Сред тях са една от първите дами на съвременната ни поезия - Миглена Николчина, Тома Марков, който вече си има награда от феста, и Марин Бодаков, чието Наивно изкуство (изд. Жанет 45) продължава да очарова. Вътре са и Кристин Димитрова, и Владимир Левчев, и Пешо Чухов, и още много автори от "средното поколение", а от по-младото - Стефан Иванов (Бавно: Изговорен свят), енигматичната Мария Калинова, Галина Николова и куп други, пише sofia live.

По традиция всеки ще прочете по едно свое стихотворение, а след всяко второ ще тече музика на живо. Накрая идва и нашият ред - гласуваме за поета, чието изпълнение сме харесали най-много. Освен слава той ще получи сумата 2011 лева - наградата винаги е равна на годината, в която се раздава.