БНТ продаде "Под прикритие" в Холивуд

БНТ продаде на световен дистрибутор правата за разпространение на първия сезон на хитовия ТВ сериал "Под прикритие".

Сделката e финализирана на 4 октомври в Кан, но ще бъде официално обявена малко по-късно на специалното представяне на крими сагата на най-големия международен пазар за кино и телевизионни продукции в Европа, известен като Нит Ком, съобщава avtora.com.

Купувачът - американската продуцентска и дистрибуторска компания "Ню Филмс", със седалище в Лос Анджелис, е един от най-мощните играчи на международния пазар в разпространението на холивудски и европейски продукции.

Сделката е безпрецедентна за БНТ, тъй като за първи път телевизионен сериал от малък пазар като България влиза в каталога на световна компания с права за разпространение в цял свят.

Програмният директор на БНТ Севда Шишманова уточни, че сумата, която компанията дава като минимална гаранция, е сериозна оценка за качествата на сериала "Под прикритие".

Както е известно, сагата се превежда на два езика - английски и испански, a интерес към лентата има не само в САЩ, но и в Латинска Америка. Там "Под прикритие" ще бъде разпространен от партньорската компания на "Ню филмс" - Lions Gate.