Настъпи годината на Водния Дракон

Настъпи годината на Водния Дракон. Драконът е единственото митично същество в китайския зодиак и е смятан за най-могъщото същество и представител на небето.

Китайците вярват, че има пет елемента, които формират същността на Вселената - металът, дървото, водата, огънят и земята. Водата носи пари и предвещава положителна година. Годините на дракона се смятат за добри за брак, раждаемост и постигането на успехи. Митичното същество има и тъмна страна – то властва над водата и може да донесе наводнения и други природни бедствия. Хонконгските астролози категорично не са съгласни с предсказанията на маите за края на света тази година. Годината на Дракона може да не доведе до края на света, такъв какъвто го познаваме, но е много вероятно да донесе промени и катаклизми, твърдят астролозите. 

Китайци празнуват Нова Година

1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024 - Символът на всички тези години е Драконът. Той е огнено животно, своеволно и  необикновено.

Огнените знаци винаги са агресивни и не търпят унижение и насмешка. В годината на Дракона най-добре ще бъде да не се шегувате със съдбата, да не рискувате и задължително да обмисляте своите действия. От друга страна, Драконът е щастлив символ. Смята се, че хората, родени през тези години, ще се радват на успехи. Възможно е, през тази година да откриете своя партньор в живота, да завържете стойностни отношения с приятели или да укрепите семейния си живот.

През 2012 година има голяма вероятност да осъзнаете себе си и да се изкачите по кариерната стълба. Това е важи особено за творческите професии. Всички ваши таланти задължително ще се разкрият през тази година и ще бъдат забелязани. Важно е да се отнасяте с внимание към хората около вас и да не си играете със съдбата през годината на Дракона.