Първото издание на неделния "Сън" излиза на 26 февруари

Неделното издание на най-продавания британски вестник на Рупърт Мърдок "Сън" ще излезе за пръв път на 26 февруари, съобщи "Нюз интернешънъл".

В електронното съобщение, изпратено до служителите на вестника, се казва, че президентът на "Нюз корпорейшън" Рупърт Мърдок ще остане в Лондон, за да присъства на представянето на новото издание. Мърдок пристигна във Великобритания миналата седмица с новината, че скоро ще се появи неделно издание на популярния вестник.

На първата страница на днешния брой стои следното заглавие: "Това не е прогнозата за времето, Сън /в превод от английски – слънце/ ще излезе в неделя".

Във вътрешен меморандум на изпълнителния директор на "Нюз интернешънъл" Том Мокбридж се казва: "Известно е, че "Нюз корпорейшън" открито заяви, че иска да скъса с лошото минало и ние фундаментално променяме принципите на организация на нашия бизнес". "Инвестицията в новото издание е най-добрият сигнал за подкрепата, която е готова да ни укаже "Нюз корпорейшън", подчертава той.

"Плановете за новото издание се разработваха от известно време. Така че, ако има планове, те трябва да бъдат осъществени", коментира пред Би Би Си специалистът по британска преса Стив Хюлет.

Миналата година "Нюз интернешънъл" трябваше да закрие своето неделно издание "Нюз ъв дъ уърлд" заради скандал с незаконно подслушване на телефони. Скандалът започна, след като стана известно, че служители на изданието с помощта на специално наети частни детективи са подслушвали телефони на знаменитости и роднини на жертви на терористични атентати./ БГНЕС