Наричали фотографката, направила голите снимки на Кейт, "помийна яма"

Съдебната процедура, започната от принц Уилям и съпругата му Кейт, с цел да осуетят публикуването на снимки на младата жена, на които се виждат гърдите й, не разубеди чуждестранната преса да се сдобие с топлес снимките на принцесата.

Ирландският всекидневник "Айриш Дейли Стар"  първи публикува в събота репродукции на страници от френското списание "Клоузър", излязло предния ден, като по този начин предизвика нова реакция на възмущение в двореца. 

"Опитваме се да продадем колкото е възможно повече екземпляри и няма да се извинявам за това", се защити главният редактор на "Айриш Дейли Стар" Майк О`Кейн пред Би Би Си. Това обаче не му помогна и ден по-късно издателите на изданието заявиха, че ще го уволнят.

Междувременно, снимките на херцогинята по голи гърди, направени на терасата на частно имение в Южна Франция, се появиха и в италианската преса.

Списание "Ки" принадлежи на групировката "Мондадори", която повече от 50% се държи от холдинга "Фининвест" на бившия италиански премиер Силвио Берлускони. Директорът на списанието оповести, че е немислимо да не бъдат публикувани голите снимки на Кейт.

Списанието посвещава 38 страници на кралската двойка и прочутите снимки, които първо бяха публикувани от сп. "Клоусър", също собственост на компанията Мандадори, контролирана от семейство Берлускони. На снимките, поместени на вътрешните страници, се вижда как младата жена излиза на терасата на семейна къща в Южна Франция, разгъва плажната си кърпа и сваля горнището на банския си костюм. След това при нея идва принц Уилям по бански със сини краски. Снимките, направени с телеобектив, са малко размазани.

Топлес снимките били дело на френска фотографка, чието име е Валери Сюо. Това пък разкри сензационно "Дейли мейл". Прякорът на Валери във фотографските среди бил "помийната яма". Въпреки прякора си, Сюо е работила за едни от най-известните фотографски агенции в Европа. Кралската двойка заведе безпрецедентно дело пред парижки съд заради скандала и недопустимата намеса в личния им живот.

Свързани новини