"Старите моми" ще изберат президента на САЩ

Броени часове остават до изборите за президент на САЩ.

Съдбата на кандидатите е в ръцете на "старите моми", пише актуално проучване. Според него 63% от неомъжените американки подкрепят Барак Обама, а само 23 процента - Мит Ромни. В САЩ жените, които живеят сами са 55 милиона.

Медиите припомнят, че Обама привлича неомъжените жени с помощта на актрисата Ева Лонгория, изиграла водещата роля в сериала "Отчаяна съпруги". От друга страна, съпругатата на кандидата на републиканците Ан Ромни на републиканската конференция в Тампа преди два месеца подчерта, също, че тя и съпругът й също обичат жените, но после уточни, че става дума за съпругите и за майките, които имат много работа за вършене.

Освен на жените, Барак Обама се ползва и с подкрепата на знаменитостите, сред които Мадона, Бионсе и Джей Зи, Стиви Уондър, Джордж Клуни и много други. Общо 181 звезди от американския шоубизнес "продаваха" популярността си за Обама, но сега ще видим какво ще купят избирателите, посочва АП.

Барак Обама е по-мъдрият избор за поразените от кризата САЩ, пише пък британското издание "Файненшъл таймс" в коментар, в който подкрепя кандидатурата на американските демократи пред тази на Мит Ромни, кандидата на американските републиканци.