"В "Абажур" изпитваш странно усещане...все едно падаш в заешката дупка от "Алиса в страната на чудесата"."

Ресторант „АБАЖУР” е разделен на две части – вино бар с високи столове заобиколени от маслинови дръвчета,  и зала с удобни маси за хранене.

Има и великолепна градина с прекрасно украсени арки /макар и през зимата/. Вечерно време ресторантът свети в нежните полутонове на розовото, лилавото, кафявото... Цветният купол на 256-те абажура се простира в два салона .Това е АБАЖУР!

Кухнята на заведението е средиземноморска, шеф готвачът е направил класическо меню с традиционните за тази кухня салати и предястия, като акцент тук е изключителната паста – винаги приготвена на място, както и рибните специалитети и ризотото. Салтимбоката от ципура ще ви накара да дойдете отново.Не бива да пропускате и млечното телешко с картофи и аспержи, което се оказва фаворит на гостите на Абажур.

Каквото и да избираш от кухнята, със сигурност ще можеш да намериш и най-подходящото вино към него. Вино барът се гордее с над 200 вида и можете да изберете бутилка от доста широка ценова листа.

Чудесен комплимент към виното ще бъдат вкусните тапас /варират между 7 и 10 лв/, например брускети с различен топинг, сирена с подходящо подбрани плодове,октопод и калмари, които да отворят глътката за едно добро шардоне.

Персоналът ще ви ориентира и в изборите на вино, топли или студени предястия. Ако сте дошли в АБАЖУР само за питие след работа, опитайте чаша фраголино с малини за по-малко от 5 лв.  
Паркингът не е проблем – има безплатен с над 200 места.

Цените са напълно адекватни - спокойно можете да се отпуснете с тристепенно меню.
Мястото е чудесно за фирмени и семейни поводи – просторно, светло и елегантно.  

Абажур е на бул. „Йерусалим” 22 и работи от 10:00 до 24:00
За резервации: 088 749 99 31