„Мисия Икономично шофиране” за българските шофьори

Радио FM+ се присъедини към кампанията на Shell за икономично шофиране и водещата Ива Дойчинова ще говори по темата  в своето предаване.

Българските автомобилни водачи ще подобрят знанията си по икономично шофиране в новата образователна инициатива на Shell България - „Мисия Икономично шофиране”. Програмата е  част от международната кампания на Shell „Target One Million”, която цели да обучи един милион шофьори в света как да пестят гориво.

Всеки може да се включи, като се регистрира на адрес www.shell.bg/targetonemillion. Така получава достъп до серия онлайн образователни игри и участва в жребий за ваучер за гориво. Всяка седмица до 23 декември ще се теглят 7 ваучера, всеки на стойност 50 лв.

Онлайн платформата дава достъп на участниците до три лесни интерактивни игри. Първата от тях - „Предизвикателството на Shell FuelSave”,приканва потребителите да управляват виртуална кола, поддържайки възможно най-нисък разход на гориво. Потребителят, който постигне най-висок резултат в играта за България до 23 декември, ще спечели и ваучер за гориво на стойност 1000 лв.

Втората игра призовава играчите да проверят своя виртуален багажник и да премахнат ненужните вещи, които оказват влияние върху разхода на гориво, а третата проверява основните им познания в тест по икономично шофиране.

Радио FM+ и водещата Ива Дойчинова също се присъединиха към мисията на Shell.  „В ежедневието ми се налага да пътувам често и се радвам, че мога да науча полезни съвети как да карам по-икономично. Игрите на Shell са лесни и забавни, и всеки може да научи нещо ново за пестенето на гориво”, каза Ива. Водещата ще събеседва по темата за икономичното шофиране в предаването „Ива от сутрин до обед” и ще сподели ценни съветикак да пестим гориво, научени от експертите на Shell.