HOLIDAY HEROES! Стани герой! Покажи любов в действие!

ЗА ПЪРВА ГОДИНА В БЪЛГАРИЯ СТАРТИРА НОВА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА, ЧРЕЗ КОЯТО 300 СЕМЕЙСТВА В НУЖДА ЩЕ ПОСРЕЩНАТ КОЛЕДА С ИСТИНСКА ПРАЗНИЧНА ТРАПЕЗА.

Ива Дойчинова, Илиана Раева и Златните момичета на България, Ивайла и Божидара Бакалови, Ваня Щерева, Мишо Шамара, Белослава, Милена, Теди Кацарова, Емил Кошлуков, Йоана, Рут Колева, Деси Тенекиджиева и мн. др. са героите в първото издание на кампанията.

Тази седмица, под патронажа на кмета на Столицата г-жа Йорданка Фандъкова,  стартира благотворителна инициатива, която дава възможност на представители на корпоративния бизнес да зарадват  300 български семейства в нужда, като им осигурят истинска празнична вечеря.

Десетки доброволци, както и много популярни личности на България, ще  посетят  домовете на 300 семейства в нужда и ще ги зарадват с подаръци и  празнична вечеря.

Инициативата за тази кампания е на  Майкъл Струмейтис, Евгений Йорданов и Робърт Хигинс -  собственици на Еuropean Plant Science.

„Това, което ми прави впечатление е, че в България липсват благотворителни кампании, спонсорирани от корпоративния бизнес, в помощ на семейства по време на празниците. Споделих с екипа ни в България, че има нужда от организирана кампания, в която да бъдат привлечени български корпорации.

Така създадохме Holiday Heroes, но не само за да осигурим празнична вечеря на семействата, а и за да привлечем вниманието на бизнеса към нуждата от корпоративна благотворителност.

Това е призив към корпоративна България да помогне на семейства в нужда по време на празниците. Нека направим тяхната празнична вечер по-хубава!

Тази кампания не е за нас! Тя е в помощ на семействата в нужда!”

Към кампанията се присъединяват LEV INS, Български Червен Кръст,  NO FRAME! Media, Metro Cash & Carry, както и десетки доброволци, които лично ще участват в приготвянето и доставянето на подаръка в дома на всяко семейство.

Българо-Американска Търговска Камара, която вече над 10 години развива бизнес отношенията между Америка и България, се включва в кампанията с пълна сила!

Създадени са уеб-страница на проекта : www.holidayheroes.bg, както и Facebook страница със същото име, където всеки може да получи информация и да стане герой на инициативата. Открита е и 24 часова телефонна линия за връзка 0885 885 555

До момента са събрани 40 000 лв. Коледната вечеря, подаръците и продуктите, които всяко семейство ще получи, са на стойност 150лв.  Колкото повече средства бъдат допълнително набрани, толкова повече семейства в нужда ще получат коледните пакети на Holiday Heroes.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова.