Самурай спира летящ кЪм него куршум с меч

Японецът Исао Мачии демонстрира умения, които до скоро смятахме, че са ексклузивни за комиксовите супер герои, пише inews.bg.

Модерният самурай разрязва куршум, изстрелян срещу него с 300 километра в час куршум от пистолет на разстояние от 20 метра. Исао Мачии е главен учител в училище за самураи и е меко казано вдъхновяващ пример за неговите ученици. Неговите рефлекси и координацията между очите и ръцете му са толкова прецизни, че е вписан в Книгата на Гинес. Според модерната самурайска общност той е най-добре боравещият човек на планетата с катана.

Наскоро японецът приема предизвикателството да бъде заснет от холивудски кинодейци, докато се опитва да разреже летящ срещу него куршум, който не може да бъде видян с невъоръжено око. Както можете да се уверите от споделеното по-долу видео, японецът успешно разрязва във въздуха летящия към него със скорост от 300 километра в час куршум (представляващ в случая малко топче, което е 4000 пъти по-малко от бейзболна топка).

"Говорим за съвсем друго ниво на сетивност, защото той на практика не може да подходи към куршума визуално", споделя след уникалния удар доктор Рамани Дървасула от Калифорнийския университет.

Свързани новини

Банани с кокаин

06.02.2013

Джон Галиано срещу "Диор"

06.02.2013

Ирански астронавт до 2018

05.02.2013

Ръсел Бранд покани Деми Мур в Индия

05.02.2013

Лондон прави Музикална алея на славата

04.02.2013