Най-грандиозното шоу с динозаври в света идва за първи път у нас

26 април, 19:00 часа
27 април, 11:00 / 15:00 часа
28 април, 11:00 часа
"Арена Армеец София"
 
Световно признатата грандиозна продукция "Walking With Dinosaurs - The Arena Spectacular", базирана на отличените с редица награди серии на BBC Studios, ще посети България за първи път през април 2019!
 
Шоуто се ражда в Австралия, където след дълго планиране, "Walking With Dinosaurs - The Arena Spectacular" оживява в Acer Arena в Сидни през януари 2007. Скоро след този успешен старт, спектакълът покорява Северна Америка, Европа и Азия, привличайки рекорден брой зрители.
 
Гледано от над 9 милиона души в повече от 250 града по целия свят, "Walking With Dinosaurs - The Arena Spectacular", стартира новото си световно турне в Нюкасъл, Англия на 20 юли 2018. Планираната международна обиколка ще превземе арените из цяла Европа. Продукцията на стойност 20 милиона долара, включваща най-съвременните технологии, е най-голямото и впечатляващо шоу за динозаври в света. 
 
То ще разкрие внушителните размери и промените, настъпили в динозаврите според последните научни изследвания. "Walking With Dinosaurs - The Arena Spectacular" е продуцирано от Global Creatures, оглавявано от Carmen Pavlovic. Pavlovic споделя: "Развълнувана съм, че "Walking With Dinosaurs - The Arena Spectacular" поема на международно турне. Новото поколение трябва да види тези зверове с истински размери във внушителния спектакъл, който е ненадминат по мащаб и качество. Много от нашите създания са се променили от предишното турне, като сега имат характерни пера, гребени на главата, придатъци на опашките, отразяващи последните открития в науката. Шоуто задължително трябва да се види от всички, независимо от възрастта."
 
Зрелищният спектакъл, с продължителност час и 40 минути, представя емоциите на динозаврите, с реализъм като на кино. "Walking With Dinosaurs - The Arena Spectacular" представя както защитните реакции на растителноядните динозаврти от по-ловките хищници така и преходът на месоядните към движение на два крака. 
 
В шоуто са представени 9 вида динозаври: Тиранозавър Рекс, ужасът на древната земя, Платеозавър и Лилиенщернус от Триасичния период, Стегозавър и Алозавър от Джурасик периода, и Торозавър и Утараптор от невероятният Кретацеос период. Най-големият от тях, Брахиозавър, е 11 метра висок и 17 метра дълъг. 
 
Екип от 50 човека – включително инженери, художници и експерти по аниматроника – са работили една година за изграждането на продукцията.
 
Спектакълът пресъздава историята на света, от разделянето на земните континенти и преходът от безплодната пустиня към пълните с живот зелени прерии до удара на голямата комета, която се сблъсква със Земята и води до изчезването на динозаврите. 
"Walking With Dinosaurs - The Arena Spectacular" ще зарадва българските зрители с 4 представления в три поредни дни – 26, 27 и 28 април 2019 в Арена Армеец, София. 
 
Билетите за  на "Walking With Dinosaurs - The Arena Spectacular" ще бъдат на изключително достъпни цени  от 30, 50, 70 и 90 лева и могат да бъдат закупени в мрежите на Тикетпро и Ивентим, както и онлайн на ticketpro.bg и eventim.bg. Всеки от спектаклите в Арена Армеец ще бъде с лимитиран капацитет до 5 000 души. ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ СТАРТИРА НА 18 май (петък) 2018г. от 11:00ч.
 
---------------
 
ФАКТ ЛИСТ 
18 Динозаври общо
9 Различни вида
 
9 ГОЛЕМИ ДИНОЗАВРИ
Платеозавър 3м висок x 9.5м дълъг 
Стегозавър 5.5м висок x 11м дълъг
Алозавър 4.5м висок x 13м дълъг 
Брахиозавър(2) възрастен 11м висок x 17м дълъг и малък 9м висок x 15м дълъг
Анкилозавър 3.5м висок x 10м дълъг 
Торозавър(2) 4м висок x 9м дълъг Тиранозавър Рекс 7м висок x 13м дълъг
 
4 МАЛКИ ДИНОЗАВРИ
2 Утараптора 2.5м високи x 4м дълги   & 5 бебета Платеозаври
1 бебе Т-Рекс 2м висок x 4м дълъг
1 Лелиенщернус 2м висок x 5м дълъг
 
ВСЕКИ ГОЛЯМ ДИНОЗАВЪР СЪДЪРЖА: (БАЗИРАНО НА КОНСТРУКЦИЯТА НА ЕДИН ТОРОЗАВЪР )
132м хидравличен маркуч
1000м окабеляване на всяко тяло
295кв м плат
24 контролни микропроцесора за движение 
132 м3 пяна
15 хидравлични плъзгача и 6 хидравлични мотора
200л боя
7 киловата мощност от 12 батерии
 
ВСЕКИ ГОЛЯМ ДИНОЗАВЪР:
Тежи 1 500кг (стандартна семейна кола) и се движи 6 ролкови колела
 
ЗА ДА СЕ КОНТРОЛИРА ЕДИН ДИНОЗАВЪР ТРЯБВА:
Екип от 3-ма човека
1 водач, 2 вуду кукловода -
Единият контролира главата, опашката и големите движения,
А другият е отговорен за малките движения – уста, мигане, ръмжане
 
КАМИОНИ
21 броя – с 14.5m ремарке
 
ЕКИП НА ТУРНЕ
52 участници и екип, включващ: изпълнители, оператори, кукловоди, водачи на динозаври, екип за поддръжка (на динозаврите), дърводелци, инженери, персонал, озвучители, осветители и мултимедия
 
ОРИГИНАЛНИТЕ ТВ СЕРИИ НА BBC 
Гледани в над 200 държави от над 700 милиона човека.
Най-популярният документален филм в САЩ 
Над 2,5 милиона продадени DVD-та по целия свят.

Свързани новини

"Walking With Dinosaurs" е вече у нас

24.04.2019