7 начина да летите по-евтино

Въздушният транспорт продължава да е най-сигурният, а често и единствената алтернатива за по-далечни пътувания. Предвид на увеличението в цената на самолетното гориво и опитите на компаниите да налагат нови такси на пътуващите, ето какво да правите, за да се сдобиете с по-евтини самолетни билети за дългоочакваната почивка, съветват експертите от profit.bg. 
 
Най-добрият ден за резервации 
Авиолиниите обикновено представят своите най-добри предложения и намаления във вторник. Възползвайте се от това и резервирайте във вторник. 
 
Летете в по-слабите дни и часове 
Вторник, сряда и събота са по-избягвани за летене, което често ги прави и дните с по-евтини билети през седмицата. Можете да откриете и по-ниски цени на билети, които пристигат в по-ранните часове, когато и летищата са по-слабо натоварени. 
 
Избирайте местата си по-късно 
Някои авиопревозвачи таксуват допълнително тези, които искат да изберат местата си онлайн. Ако се появите по-рано на летището, все още ще имате възможност да изберете добри места и то без допълнителни такси. 
 
Летете по време на празници 
Всички знаят, че цените на самолетните билети скачат значително през лятото и малко преди и след големи празници. Ако сте склонни да летите в деня на ключови празници, то можете да спестите значително. 
 
Не чакайте последния момент за резервиране на билет 
Да резервирате твърде рано или твърде късно може да е доста скъпо. От статистическа гледна точка, цените на билетите са най-изгодни между три месеца и месец и половина преди полета. 
 
Избягвайте допълнителните такси и услуги 
Самолетните компании ще се опитат да ви продадат всякакъв род услуги, избягвайте ги. Почти със сигурност ще успеете да намерите по-добра цена за това, което ви се предлага извън рамките на пътуването. 
 
Внимавайте с багажа 
Почти всички авиолинии имат политика за таксуване на багажа. По възможност пътувайте само с ръчен багаж.

Свързани новини

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024

Стоичков празнува рожден ден с песен

09.02.2024

Прогнозата на мармота Фил

07.02.2024

След като беше задържан на летището

23.01.2024

Китайският зодиак за 2024 г.

04.01.2024