Ако си неомъжена на 30, получаваш повече отпуска

В Китай неомъжените жени на 30-годишна възраст се смятат за "стари моми", които нямат шанс да си намерят съпруг. В същото време все повече млади жени отлагат решението за съпруг и деца за по-късен етап от живота си, защото предпочитат да се фокусират върху кариерата си. Така с все по-сериозния проблем на безбрачието се заеха дори работодателите в източната страна.
 
Две компании, управляващи най-големия туристически увеселителен парк "Сонгченг" в град Ханджоу, направиха интересен подарък на своите неомъжени служителки. Младите жени получиха допълнително пет дни отпуск за Китайската лунна нова година, който е един от най-големите празници в страната, пише Бгнес. 
 
Официално почивните дни за Пролетния фестивал са само шест – от 4 до 10 февруари. Неомъжените дами обаче ще се върнат на работа на 15 февруари, като има опция ваканцията им да бъде удължена, ако подадат така наречената "молба за срещи" до работодателя си.
 
Освен това, ако дамата положи усилия и успее да си намери съпруг преди края на 2019 година, работодателите ще я наградят със значителен финансов бонус и по-висока заплата.

Свързани новини

Жените използват мозъка си по-ефективно

05.03.2013