Фамилатлон - специална неделя за деца и родители

На 12 май от 10:00ч. Голямата поляна на Южния парк ще принадлежи повече от всякога на децата и родителите, които ще се впуснат в игри и вълнуващи приключения. Единадесетото издание на Фамилатлон по традиция ще направи неделния ден специален за стотици семейства, а познатите кътчета на столичния парк ще оживеят с различни активности за малки и големи. 
 
"Повече от десетилетие Фамилатлон превръща един от майските дни в празник за родителите, които искат да сподят повече моменти със своите деца. Не е важно какво занимание ще изберем, а как ще използваме това време – да си позволим да бъдем отново малки и да се впуснем в щури игри е най-добрата формула за качествено прекарано време с нашите деца", разказва Яна Алексиева, психолог от Асоциация "Родители". 
 
Един от основните акценти на празника ще бъде "Панаир на възможностите" – в рамките на деня деца и родители ще могат да избират сред 50 спортни клуба, детски работилници и организации. Всяко семейство ще изпробва нови активности и ще подреди своя програма за един незабравим ден. 
 
"Малката Европа" отново ще превърне алеите на парка в цели държави, които деца и възрастни да преоткрият с помощта на специална маркировка. Всяка дестинация има свой домакин, който ще посреща участниците с традиционна храна, игри и информация за държавата. Най-малките вело любители на възраст от 2 до 6 години ще получат възможност да се включат в "Малък велопоход" със специални награди. Събитието ще включи и задължителните състезания за татковци и деца, които ще разполагат със свое време. 
 
Фамилатлон се организира от Асоциация "Родители" в партньорство с фондация "Три" и подкрепата на Столична Община.  

Свързани новини

5 съвета как да не се заседявате

17.05.2019

10 малки навика, които ограбват щастието

15.05.2019

7 полезни съвета как да спорим с шефа

14.05.2019

Тест: Какъв колега сте в работата?

09.05.2019

10 начина да сме енергични и без кафе

07.05.2019

Коментари