31 май - Международен ден на блондинките

31 май е един наистина светъл празник - Международният ден на русокоските! Отбелязва се от 2006, когато за първи път е връчена наградата "Диамантено токче", пише obekti.bg. Тя се присъжда на талантливи, умни, успешни и модерни блондинки.
 
Сред естествените блондинки има немалко успешни писателки, учени, телевизионни водещи, журналистки. Един от примерите е Джоан Роулинг, авторката на книгите за Хари Потър. През 2006 тя става най-високоплатеният писател в света след Дан Браун.
 
Мъжете предпочитат блондинки още от каменния век. Учените обясняват това по следния начин: при жените със светли коси нивото на женския полов хормон естроген е по-високо.
 
Голям принос във формирането на мита за спорния интелект на блондинките има холивудската актриса Мерилин Монро, която става звезда с филма "Мъжете предпочитат блондинките", в който играе много добродушна, но не по-малко глуповата блондинка, чиито житейски избори са неизменно в нейна вреда. В същото време най-известната блондинка в света всъщност е имала кестенява коса. Тя е постигнала успех в Холивуд едва след като се разделила с нея.
 
За антипод на популярния архетип се смята известната холивудска актриса Шарън Стоун. Още на 13 години нейният коефициент за интелигентност е доста над средния - 154, тоест толкова, колкото е бил и на Алберт Айнщайн.
 
Компанията Lycos, собственик на сайт за запознанства, извърши изследване и след анализ на вкусовете на 100-те най-богати мъже на планетата, първенството са спечелили брюнетките, а не блондинките. Оказва се, че 78% от най-богатите представители на силния пол са предпочели да живеят с тъмнокоси жени, а само 22% - със светлокоси.
 
Според биолози естествените блондинки ще изчезнат от Земята през 2202. А последната блондинка ще се роди във Финландия, където живеят най-много русокоси мъже и жени. Биолозите обясняват прогнозите си с това, че светлият ген е рецесивен, а тъмният е доминантен. Ако брюнет сключи брак с блондинка, децата им най-вероятно ще са с тъмни коси.

Свързани новини

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024

Стоичков празнува рожден ден с песен

09.02.2024

Прогнозата на мармота Фил

07.02.2024

След като беше задържан на летището

23.01.2024

Китайският зодиак за 2024 г.

04.01.2024