Шоуто на един дръндьо представя: Снегояд

Имало едно време едно малко момче на име Джеф. Момчето растяло и четяло, четяло и растяло и ето че един ден малкото момче осъзнало как докато четяло, се е превърнало в младия господин Джеф Кини. 
 
Младият господин продължил да чете, но докато си четял, разбрал, че вече е пораснал толкова много, за да се нарича г-н Кини. Порасналият г-н Кини пак четял, но скоро осъзнал колко много му липсва малкият Джеф. Той всъщност бил голям, но дълбоко в себе си още носел детското. И от спомен на спомен, г-н Кини започнал да рисува детството си. Рисувал ли, рисувал по спомени – понякога драсвал картинка, понякога пишел история. Драскулка след драскулка скоро се появил и образът на дръндьото. Отначало дръндьото бил малко объркан, защото, докато пишел, се питал: ама това всъщност историята на моя живот ли е, или хрониките ми? И си рекъл: защо пък да не си водя един дневник? Така се появил "Дневникът на един дръндьо" – донякъде бил дневник, но всъщност бил роман в картинки.
 
И понеже нашият герой бил не просто дръндьо, а любопитен дръндьо, се отправил с дневника си на едно голямо приключение. Може би на най-голямото приключение в живота си. Първо се поразходил из Съединените американски щати. После му хрумнало, че щом може да пътува от щат на щат, защо да не попътува от държава в държава. Не след дълго вече пътувал от континент на континент и разказвал сладкодумно картинка след картинка, история след история.
 
Скоро се появил и в България. Отначало с плахи стъпки засричал на български "Дневникът на един дръндьо". Но скоро осъзнал колко забавно е да разказваш притчи на български език, и ето че за първи път споделил за големия си брат в "Родрик командори". Докато се препирал с Родрик, "Чашата преля"-ла. Не след дълго станало напечено не за друго, а защото настъпили "Горещници". А там някъде се спотайвала истината, но не коя да е истина, а "Грозната истина". За малко дръндьото се озовал "В плен на снега". Но бързо осъзнал колко трудно понякога е да сте само двама, и затова споделил в "Двама са малко, трима са много". И си рекъл: може би е само въпрос на "Кофти късмет"? И след толкова много премеждия осъзнал, че фразата "Искам вкъщи" е най-добра за него в момента. Вкъщи, вкъщи, ама по кое време. Може би в "Доброто старо време"? Да, ама не, не било старото време, а сегашното време и дръндьото бил вече "Под пара". Затова се замислил за "Семейна идилия"...
 
Така, книжка подир книжка, стигнахме и до Шоуто на един дръндьо, в което самият Джеф Кини ще ни порисува, ще ни заинтригува и ще ни забавлява с новата си история Снегояд. А в главната роля ще си ти, мили читателю, защото кой не обича да чете забавни истории и да разлиства изумителни картинки.
 
Шоуто на един дръндьо представя Снегояд на 5 декември в зала 3 на НДК. Светът е пълен само тогава, когато са изпълнени детските мечти. А една мечта се превръща в реалност, когато самият автор ни я разкаже.
 
Екипът очаква вашите усмивки, а може би и рисунки, защо не и интересни костюми, за да посрещнем дръндьо и неговия създател Джеф Кини за първи път в България!
 
График на събитието:
13:30 – вход
14:00 – шоу
15:15 – автографи
 
Билети: билетен център НДК и tickets.ndk.bg, на редовна цена 12 лв. и 10 лв. - с отстъпка за учащи, пенсионери и хора в неравностойно положение.

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024