8 неща, които да изхвърлите от дома си

Един от най-големите проблеми на хората днес е стресът. И той не е свързан само с работата. Първа важна стъпка към това да живеете без стрес е да имате спокойна обстановка у дома. Важно е да имаме лично пространство, което да бъде комфортно и предразполагащо към почивка. За дома е важно не само да бъде чист и да има модерни мебели и уреди. Добре е да започнем Новата година с подреждане, което включва и това да изхвърлим всички ненужни неща, които трупаме. Мислите си, че нямате такива? Помислете пак. Експертите от profit.bg съветват веднага да изхвърлите от дома си следните неща: 
 
Стари вестници и списания 
Сигурни сме, че навсякъде из дома ви има нахвърляни списания и вестници. Те не ви трябват. Няма да ги прочетете пак, а кога за последен път сте увивали нещо във вестник? 
 
Касови бележки и сметки 
Хубаво е човек да пази тези неща, но не повече от година, максимум две (или колкото продължава гаранцията). Ако преровите шкафа си, ще се натъкнете на стотици хартийки отпреди години, от които със сигурност нямате нужда. 
 
Дрехи 
Знаем, че не ви се иска да изхвърляте дрехи, които не са скъсани и че имате спомени с тях, но така само пълните шкафовете. Прилагайте правилото на двете години. Ако не сте обличали нещо 2 години, най-вероятно никога повече няма да го облечете. По-добре е да отвори място за нещо ново в гардероба си. 
 
Лекарства и витамини 
Редовно проверявайте шкафа си с лекарства. Те имат срок на годност, който често забравяме. 
 
Грим и парфюм 
Гримовете също имат срок на годност, който дамите често пренебрегват, а това не е добре за здравето и кожата. 
 
Храна 
Не само в хладилника, но и в дъното на шкафовете в кухнята лежат отдавна забравени продукти, от които трябва да се отървете. 
 
Спомени 
Тази точка е малко спорна. Някои хора съветват да се изхвърлят картичките и сувенири, които нямат особена стойност. Други смятат, че след 10 години биха се зарадвали да прочетат картичка от скъп човек. Може би е добре да се ограничите с една кутия с подобни неща. След като я запълните - или няма да слагате повече, или ще трябва да изхвърлите нещо от нея. 
 
Стара електроника 
Пазите ли видеото? За какво ви е? Или старите лаптопи, огромните монитори от компютри. Много хора имат в дома си уреди, които никога не ползват, но и не изхвърлят.

Свързани новини

10 начина да охладим дома без климатик

06.08.2020

4 действия показват що за човек сте

05.08.2020

Опознайте себе си по-добре с този тест

29.07.2020

Бърз и лесен тест за емоционалността ни

24.07.2020

Тест: За какво говорят страховете ви

20.07.2020

Коментари