10 причини да излезете от офиса по обяд

Ядете ли обяда си на бюрото всеки ден? Усещате ли, че не можете да отделите дори 30 минути от деня си, камо ли час, за да се откъснете от компютъра? Защото се страхувате да не би да изпуснете някой имейл или пък срок за изпълнение? Отсъствието от компютъра по обедно време обаче е най-доброто нещо, което можете да направите, уверяват profit.bg. В случай, че се нуждаете от убеждение, проследете следващите 10 причини защо си струва да излезете на обяд. 
 
1. Ще бъдете по-продуктивни
Вие не сте машина. Като човешко същество имате определени физически ограничения, независимо дали ги познавате или не. За да бъдете по-продуктивни всеки ден, трябва да се откъсвате от работното бюро няколко пъти дневно, включително по обедно време. 
 
2. Ще бъдете по-изобретателни
Същото, което казахме в точка 1, се отнася и за творческото мислене. Със сигурност не сте единствените, които получават вдъхновения, докато се къпят? Когато разпускате, както показва примерът с банята, мозъкът започва да мисли „свободно” и се презарежда с енергия. Позволете на ума си да се поотпусне по време на обяда, за да ви отведе до нови идеи и вдъхновения след това. 
 
3. Ще се храните по-осъзнато
Храненето на бюрото означава, че изпълнявате няколко задачи едновременно. За да се храните осъзнато, трябва да обърнете нужното внимание на храната си. Така ще й се насладите напълно. 
 
4. Ще поддържате по-добри колегиални отношения
... когато излизате с колегите си в обедната почивка. Отношенията в офиса са много важни. Необходимо е да изградите здравословни контакти с колегите си, за да получите максимално удоволствие от работата си. Това не означава, че трябва да превърнете колегите си в най-добри приятели, ще свърши работа и просто да сте добри приятели. 
 
5. Нуждаете се от свеж въздух
Една превъзходна причина да напуснете бюрото си по обедно време е, за да подишате свеж въздух. Така ще проясните мислите си и ще допринесе за здравословното си състояние. 
 
6. Можете да седите, колкото си искате
.... но това може да ви убие. Тялото ви изпитва нужда да се движи. Всъщност, проучвания подкрепят теорията, че седенето прекалено дълго време е нездравословно. Раздвижването по обяд е решение на много задачи. 
 
7. Бюрото и клавиатурата ви няма да са пълни с трохи
... когато пропускате да хапвате непосредствено върху тях. Така ще поддържате добра хигиена и ще подобрите условията си на работа. 
 
8. Ще се наслаждавате на храната повече и няма да преяждате
Винаги си давайте сметка какво избирате да ядете. Радвайте се на храната. Обръщайте й внимание. Напълно реално е да ограничите приема на храна, когато не се занимавате с други неща извън яденето. 
 
9. Използвайте обедното време като възможност за завързване на контакти
Никоя работа не е за цял живот. Това означава, че трябва да бъдете открити за нови възможности за развитие. Поддържайте отношения с всички в офиса, независимо, че не работят във вашата професионална сфера. 
 
10. Можете да използвате обедната почивка като свободно време за среща със стар познат
Понякога сме толкова заети, че от вкъщи отиваме на работа, а от работа – вкъщи. Обедната почивка предоставя идеална възможност да вместим някой стар приятел в дневния график.

Свързани новини

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024

Стоичков празнува рожден ден с песен

09.02.2024

Прогнозата на мармота Фил

07.02.2024

След като беше задържан на летището

23.01.2024

Китайският зодиак за 2024 г.

04.01.2024