20 неща, които да (не) правите на 30, за да сте щастливи на 50 (част 2)

Все още сте в своите 30 години и не ви се мисли за старостта. Нещата, които правите днес обаче, имат много по-голямо значение за бъднините ви, отколкото предполагате. Вижте 20 неща, които трябва да спрете да правите, докато сте на 30 години, за да е по-добър животът, когато сте на 50, съветва profit.bg.

Част 1: от 1 до 10

11. Колекционирайте спомени, не вещи
Какво значение ще има, когато се събудите на 50 години, и откриете, че къщата и гардеробът ви са пълни с вещи, но нямате никакви щастливи спомени? Последният модел спортна кола и марковите кецове не са спомени. 
 
12. Оставете нещо след себе си
Отгледайте дете. Посадете дърво. Споделете щастието си с приятели. Работете като доброволец за бъдещето на планетата. Така никой няма да ви забрави. 
 
13. Преодолявайте всеки ден по едно нещо, което ви плаши
Дните ни се измерват не в часовете, през които работим, а в секундите, в които сме преодолели себе си. Страх ви е от вода? Защо не пробвате рафтинг? Не обичате да летите със самолет? Скочете с парашут и преодолейте страха си. 
 
14. Четете поне по 10 книги на година
Почивате си с играта на видео игри или пък като гледате телевизия? Ок, но задължително го съчетайте с четенето на книга. Човешкият мозък никога не спира да се развива. Дайте му възможност. 
 
15. Пътувайте
Пътуването не само ще ви покаже различни кътчета от планетата, но и ще промени мирогледа ви. Домът ви винаги ще бъде спокоен пристан, но ако никога не го напускате, как ще обогатите възприятията и културата си? 
 
16. Научете се да медитирате
Не можете да си представите колко здравословни ползи носи медитацията. Ще имате здрав дух в здраво тяло, ако я съчетаете с йога. 
 
17. Спрете да се сравнявате с другите
Опитвате ли се да впечатлите хората около вас, като копирате техните постижения? Спрете да го правите. Всеки проправя своя собствена пътека през живота и посоката й винаги трябва да е уникална. Ще стигнете до никъде, ако вървите в чуждите стъпки. 
 
18. Водете си дневник
Сигурни сте, че никога няма да забравите щастливите моменти в живота си. Е, имаме новина за вас – ще го направите. Затова си водете дневник и наблегнете на чувствата и преживяванията си, особено ако са щастливи. 
 
19. Купете си дом
Купете си дом, въпреки че най-вероятно на 50 години все още няма да сте го изплатили. Така ще имате свое собствено място от света, което да ви приютява в щастливи дни и бурни времена. 
 
20. Грижете се за приятелите си
Заобиколете се с хора, които ви карат да се чувствате добре и ви правят щастливи. Приятелите ви са най-ценният актив, който повишава стойността си с годините. Грижете се за тях. 

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024