Смразяващи разкази на ужасите от по две изречения

Не е нужно една история да бъде дълга, за да е страшна. Сайтът Reddit организира конкурс сред читателите си за най-ужасяващи разкази, побрани в две изречения, пише manager.bg. Ето и победителите, от които ни побиват тръпки.
 
Събудих се от звука на чукане по стъкло. Първо помислих, че идва от прозореца... докато не го чух пак - от огледалото. 
 
* * *
 
Последното, което видях, преди тя та забие дългите си, изгнили нокти в гърдите ми, бе часовникът, който показваше 12:07. Седнах рязко в леглото с радостното усещане, че е било само сън, но тогава погледът ми падна на часовника, който показваше 12:06, а вратата на килера се заотваря със скърцане...
 
* * *
 
Израснала съм с котки и кучета и съм свикнала със звука от дращене по вратата на спалнята си. Сега, когато живея съвсем сама, го намирам за много по-тревожен. 
 
* * *
 
Тя ме попита защо пъшкам така. А аз не пъшках. 
 
* * *
 
Вчера жена ми ме събуди през нощта, за да ми каже, че в къщата е проникнал крадец. Тя бе убита от крадец, разбил къщата ни преди 2 години. 
 
* * *
 
Събудих се от звука на бебефона и чух през пращенето как женски глас успокоява първородното ми дете. Обърнах се на другата страна и ръката ми докосна жена ми, която спеше кротко до мен. 
 
* * *
 
Винаги ми се е струвало, че котката ми има проблем с втренчения поглед - все ме зяпа в лицето. Докато един ден не разбрах, че гледа точно зад мен. 
 
* * *
 
Нищо не може да се сравни с бебешкия смях. Особено ако е един през нощта и си сама вкъщи. 
 
* * *
 
След тежък работен ден се прибрах у дома и намерих приятелката си, прегърнала нашето дете. Не знам кое беше по-страшно - да видя мъртвата си приятелка с мъртвороденото бебе, или мисълта, че някой е проникнал в дома ми, за да ги остави там. 
 
* * *
 
Сънувах чудесен сън, докато не ме събуди някакво силно чукане. След това чувах само глухото тупкане на пръстта по капака на ковчега, докато пищях. 
 
* * *
 
Започнах да го завивам в леглото, а той ми каза: "Тате, виж дали няма чудовище под леглото ми!" За да го успокоя, погледнах и го видях отново - под леглото, треперещ, да ми шепне: "Тате, има някой на леглото ми..." 
 
* * *
 
В телефона ми има снимка как спя. Живея сама. 
 
* * *
 
За всички години, в които живея в тази къща, се кълна, че съм затворил повече врати, отколкото съм отворил. 

Свързани новини

Машинист за 60 000 евро годишна заплата

13.11.2023

Очаква ни "Барбиуин"

30.10.2023

Курсът е абсолютно безплатен

07.06.2023

Gen Z пие много по-малко

07.06.2023

#BestNewMusic: най-доброто напоследък

27.03.2023