"Елена Розберг представя: личности и страсти" - Васил Първановски

Великолепният китарист на Odd Crew и Me and My Devil Васил Първановски е гост на Елена Розберг днес.
 
 
Девизът на групата, която ще чуем на Hills of Rock - Sofia Edition този уикенд, е "Сила, гордост, уважение, семейство", а вдъхновяващата историята на Васко и Odd Crew трябва да се знае! 
 
За тежките рифове и деликатния характер, за упоритата отдаденост на музиката и щастливото бащинство, за големите сцени и малките радости. Гледайте и слушайте разговора с Васил Първановски в каналите на Radiocast, с подкрепата на Zeppelin Premium Craft Gin.
 
 
Васил Първановски (роден на 20.03.1986) е метъл китарист в бандата Odd Crew, автор на песни и преподавател по китара. На 10-годишна възраст започва да свири на китара, вдъхновен от баща си, както и от китаристи като Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Tony Iommi, Dimebag Darell, Randy Rhoads, Eddie Van Halen, Steve Vai, Al Di Meola и банди като Black Sabbath, Led Zeppelin, AC/DC, Pantera, Sepultura и др. Когато е на 13 години съосновава първата си банда Каскадьори (чийто състав през 2008 се прекръства на Odd Crew), с която е и до ден днешен. 
 
До 23-тата си годишнина издава с нея три албума, като същевременно в този период свири и блус с най-известния блусмен в България – Васко Кръпката, с когото издава 2 албума като соло китарист. В този период е писал музика и за струнния квартет The Strings. След като през 2008 Каскадьори сменят името си на Odd Crew и са издали до момента шест студийни албума. Най-новият, озаглавен Dark Matters (Part I), се появи в края на месец май 2022. В продължение на две години (2012-2014) Първановски е китарист и на софийската метъл банда Urban Grey. През 2013 Васил завършва магистратура в Националната музикална академия "Панчо Владигеров" със специалност "Поп и джаз китара" в класа на Доц. Александър Пумпалов.

Свързани новини

Документалистът в Radiocast

22.04.2024

Димитър Маринов в Radiocast

29.03.2024

Инфлуенсърката в Radiocast

22.03.2024

Емил Конрад в Radiocast

12.03.2024

Боро Първи гостува в Radiocast

01.03.2024