БНТ пуска платформа и подкаст за Световното първенство по футбол в Катар 2022

От 20 ноември светът ще бъде футбол!
 
За да може да предостави най-изчерпателната, точна и бърза информация на футболните фенове, Българската национална телевизия дава начало на специалните си дигитални проекти, посветени на ФИФА Световното по футбол Катар 2022 – сайтът bntsport.bg и подкастът #ТеРазбиратИграта.
 
Обществената телевизия разработи специална онлайн платформа, която ще събере всичко най-важно за Мондиала на едно място. Всички срещи, които не се излъчват на живо в ефира на БНТ 1 и БНТ 3, зрителите могат да гледат в сайта bntsport.bg.
 
Партньорството с един от най-известните и големи спортни сайтове в България, Sportal.bg, част от швейцарската Ringier Sports Media, ще позволи на футболните фенове да имат разнообразно и качествено съдържание за всичко, свързано със световното първенство по футбол Катар 2022 - новини на живо за всеки мач, видеa, всички голове, голмайстори и интересни моменти.
 
Платформата на БНТ ще даде възможност на зрителите да проследят всеки момент от шампионата и да гледат на живо как се развиват класиранията в групите и в елиминационната фаза до самия финал. 
 
За да споделят своите вълнуващи футболни емоции, феновете могат да се включат и в онлайн игрите - „Кадър на деня” в сайта на БНТ и „Емоциите, които ни свързват” във Facebook страницата Sport BNT.
 
Кои ще са 3-те най-интересни момента от мачовете през изминалия ден, ще определят ежедневно гласуващите в „Кадър на деня“. Във Facebook, БНТ призовава феновете смело да споделят кратки клипчета за преживяването на футболните емоции с приятели и близки, докато гледат мачовете от шампионата. За гласуващите в „Кадър на деня“ и най-атрактивните видеа, качени във Фейсбук, обществената телевизия ще подари футболни топки на фенове.
 
Специално за Световното първенството по футбол в Катар, БНТ пуска и своя спортен подкаст – #ТеРазбиратИграта, в YouTube канала на обществената телевизия. Поредицата ще срещне футболните фенове с журналистите, които ще отразят най-големия футболен форум в света, а гости в него ще бъдат и много звезди от шоубизнеса, които ще споделят своята гледна точка за Мондиала и футбола като цяло.
 
Водещ на подкаста ще е едно от новите лица на спортната дирекция на БНТ и дългогодишен спортен журналист - Десислава Францова. Зрителите на националната телевизия я познават от отразяването ѝ на Световното първенство по художествена гимнастика в София и от репортерската ѝ работа за спортните емисии на БНТ. Тя е от Козлодуй и е завършила СУ „Св. Климент Охридски" – бакалавър „Журналистика" и магистър „Продуцентство и креативна индустрия”. Нейната страст е футболът, който не само следи с интерес, но и практикува любителски, а с дамския ѝ отбор редовно се включват в благотворителни турнири и инициативи, а целта им е да разпространяват доброто. 
 
 
#ТеРазбиратИграта стартира с четири специални епизода, проследяващи случващото се зад кадър, които разкриват интересните и забавни моменти при заснемането на специалните промо клипове на БНТ за шампионата. В първия епизод зрителите се срещат със спортния журналист Радостин Любомиров, който търси животни, за да прогнозират мачовете на Мондиала, както и с гледачите в Столичния зоопарк и някои от най-атрактивните му обитатели.
 
 
Следващата среща ще е с репортерите на обществената медия в Катар - Бюлент Мюмюнов и Моника Симеонова, които ще споделят очакванията си за най-големия футболен форум, как работят в тандем и как екипът на БНТ пресъздаде пустинна обстановка в промо трейлърите си.
 
 
В третото видео ще видите спортните журналисти Иво Бързаков и Илиян Енев, които показват една забавна тренировка за изявите си в ефир. В епизодът ще видите и професионалните състезатели по джага Красимир Димитров и Данаил Златаров, които разказват защо България има по-големи успехи на джага, отколкото на футбол, както и кои са по-добри на масата - мъжете или жените.
 
 
В последния епизод от поредицата „зад кадър“ на #ТеРазбиратИграта ще видите сокола, който кацна пред БНТ, на какво залагат лицата на футболните студиа и какво да очакваме от Андреа Банда Банда – както и още много други разказани истории. В следващите епизоди, интернет зрителите ще видят още разкази за преживявания на български фенове, директно от Катар пред Моника и Бюлент и много звездни гости със забавни коментари и блиц интервюта в неформална среда.
 
Гледайте ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022 от 20 ноември до 18 декември в каналите на БНТ 1, БНТ 3 и bntsport.bg.

Свързани новини