Теодор Ушев пред Елена Розберг: Страхът е най-големият враг на артиста

Световноизвестният аниматор Теодор Ушев гостува в новия епизод на "Елена Розберг представя: личности и страсти".  
 
В момента по екраните в страната се прожектира първия му пълнометражен игрален филм "φ1.618", който запали енергична дискусия. Тео Ушев е личност, която често дразни общественото мнение с ясен глас. Чуйте аналитичните разсъждения на един мъж с космополитен манталитет и българско сърце. 
 
 
Теодор Ушев е български мултимедиен артист, режисьор и графичен дизайнер. В последните 15 години работи за Националния филмов съвет на Канада. В творческата си биография има повече от 15 филма, донесли му над 200 международни награди, включително: номинация за Оскар, "Кристал" от фестивала в Анси (Франция), Почетен медал от Френската академия за филмово изкуство "Сезар" и Награда за най-добър късометражен филм на Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд "Златен Глобус". Член е на Американската Академия за филмово изкуство AMPAS, кавалер е и на Ордена за изкуство и литература на Франция. 
 
 
Адаптацията на романа на Георги Господинов "Физика на тъгата" в едноименен анимационен филм беше в краткия списък за номинация за "Оскар" през 2019. Филмът на Ушев "Сляпата Вайша" пък е номиниран за наградата "Оскар" за късометражен анимационен филм през 2017.
 
Гледайте интервюто с Теодор Ушев в YouTube, слушайте ни в Spotify и Apple Podcasts каналите на Radiocast. 

Свързани новини

Димитър Маринов в Radiocast

29.03.2024

Инфлуенсърката в Radiocast

22.03.2024

Емил Конрад в Radiocast

12.03.2024

Боро Първи гостува в Radiocast

01.03.2024

"Операция Кино" гостува в Radiocast

23.02.2024