Британските кралски пощи пускат марки в чест на 30-годишнина от създаването на Spice Girls

За колекционерите на пощенски марки и феновете на музиката – скоро ще могат да се сдобият с марки в образите на първата женска поп група Spice Girls.

Кралските пощи пускат колекция от 15 нови пощенски марки в чест на 30-годишнината от създаването Spice Girls. Марките показват ключови моменти от кариерата на групата, съобщи сп. Rolling Stone. Това е първият случай, в който Британските кралски пощи посвещават цяло издание марки на женска поп група. Това също така бележи шестия път, когато музикална група участва в специално издание на пощенска марка, след Beatles през 2007 г., Pink Floyd през 2016 г., Queen през 2020 г., Rolling Stones през 2022 г. и Iron Maiden през 2023 г.

Основният комплект от 10 марки включва значими изображения на групови и индивидуални изпълнения на живо от 1997 до 2012 г., включително изпълнение на Spice Girls по време на церемонията по закриването на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г., изпълнение на Гери Халиуел на наградите BRIT през 1997 г. и изпълнение на Виктория Бекъм по време на турнето Return of the Spice Girls в Медисън Скуеър Гардън през 2008 г. Колекцията включва също лист от пет марки, включващи отделни изображения на певиците от тяхната фотосесия в Spice World.



"Толкова сме развълнувани да бъдем почетени от Кралските пощи, редом до някои от най-емблематичните и влиятелни музикални легенди“, казаха Spice Girls в изявление. "Когато сформирахме Spice Girls, даже и не сме мечтали, че 30 години по-късно ще бъдем първата женска група, на която ще бъде посветена цяла колекция от марки, това е Girl Power!“

Марките ще бъдат пуснати за продажба на 11 януари. Феновете могат да поръчат лимитирани издания на книги с марки, колекционерски рамкирани листове и пликове, заедно със самите марки.



"Спайс гърлс" - Бекъм, Халиуел, Мелани Браун, Мелани Чизхолм и Ема Бънтън - са създадени през 1994 г. и стават най-голямата момичешка група на всички времена, продавайки над 100 милиона албума по целия свят. Техният дебютен сингъл "Wannabe“ излезе през 1996 г. и бе последван от три хитови албума и филм от 1997 г. - Spice World. Групата се събра последно през 2019 г. за турне, което обиколи Обединеното кралство. Всички спайски, освен Бекъм, взеха участие.

Свързани новини