Ще успее ли Тейлър Суифт да накара младите хора да гласуват на евроизборите?

Европейската комисия възлага надежди на Тейлър Суифт да накара младите избиратели да отидат до урните през юни, когато са изборите за Европейски парламент.

"Никой не може да мобилизира младежта по-добре от младите хора", заяви заместник-председателят на ЕК Маргаритис Схинас на пресконференция в сряда. Малцина обаче очакваха, че Схинас ще помоли публично певицата да насърчи младите европейци да отидат до урните, както тя направи с гражданите на САЩ в социалните мрежи през септември миналата година, отбелязва изданието. "Тейлър Суифт ще бъде в Европа през месец май, (...) така че много се надявам тя да направи същото за младите европейци", продължи той.

Изборите за Европейски парламент ще се проведат между 6 и 9 юни в страните членове. На тези през 2019 г. ЕС за първи път отбеляза ръст на избирателната активност. Проучване на "Евробарометър", проведено непосредствено след тях, показа, че повишеното участие се дължи до голяма степен на младите избиратели, особено на тези на възраст под 25 години. 

Свързани новини

Тейлър Суифт продължава да обира награди

23.02.2024

Тейлър Суифт промени играта

15.02.2024

Тейлър Суифт поощри екипа си

09.02.2024

Тейлър Суифт вдига рейтинга на Супербоул

08.02.2024

Понякога известността може да е опасна

30.01.2024