Ще успее ли Тейлър Суифт да накара младите хора да гласуват на евроизборите?

Европейската комисия възлага надежди на Тейлър Суифт да накара младите избиратели да отидат до урните през юни, когато са изборите за Европейски парламент.

"Никой не може да мобилизира младежта по-добре от младите хора", заяви заместник-председателят на ЕК Маргаритис Схинас на пресконференция в сряда. Малцина обаче очакваха, че Схинас ще помоли публично певицата да насърчи младите европейци да отидат до урните, както тя направи с гражданите на САЩ в социалните мрежи през септември миналата година, отбелязва изданието. "Тейлър Суифт ще бъде в Европа през месец май, (...) така че много се надявам тя да направи същото за младите европейци", продължи той.

Изборите за Европейски парламент ще се проведат между 6 и 9 юни в страните членове. На тези през 2019 г. ЕС за първи път отбеляза ръст на избирателната активност. Проучване на "Евробарометър", проведено непосредствено след тях, показа, че повишеното участие се дължи до голяма степен на младите избиратели, особено на тези на възраст под 25 години. 

Свързани новини

Рекорд след рекорд

25.04.2024

Ново 20

19.04.2024

Мадона и Лана дел Рей също го отнесоха

17.04.2024

Тейлър продължава победния си ход

03.04.2024

Тейлър Суифт предизвика скандал в Азия

08.03.2024