Джъстин Тимбърлейк възражда MySpace

Panasonic реши да се възползва от бума на социалните мрежи като ще разчита на партньорство със залязващата социална платформа MySpace, пише интернет сайтът VentureBeat, предава dnevnik.bg.

Идеята е да се възроди услугата MyspaceTV, която позволява потребителите да чатят помежду си, да споделят шоута и интернет видео.

За популяризиране на новото партньорство Panasonic разчита на музикалния изпълнител Джъстин Тимбърлейк. Той представи идеята за интегриране на MyspaceTV в апаратите на Panasonic по време на презентацията на японската компания на изложението CES в Лас Вегас.

"Това е еволюцията на едно от най-големите наши открития – телевизията", заяви Тимбърлейк, който освен популярен певец е и инвеститор в MySpace. Той вложи в социалната мрежа неназована сума през юни 2011 г.

MyspaceTV може да се използва от лаптоп, компютър или таблет и позволява за връзка между потребителите при гледането на телевизия на живо. Услугата върви заедно с приложение, наречено Myspace Companion App. То позволява на потребителите да открият видео по техен вкус и да го пуснат на своя телевизор с натискането на един бутон.

Сътрудничеството между MySpace и Panasonic означава, че тези услуги ще бъдат интегрирани в серията умни телевизори Vierra. По този начин японският производител ще се опита да даде по-голямо социално изживяване на своите потребители.

От друга страна пък това означава втори шанс за MyspaceTV и за социалната мрежа MySpace като цяло. Тя изпадна в немилост през последните години, като беше изместена от Facebook и Twitter, отчитайки в момента непрекъснат спад на потребители и приходи.
 

Свързани новини