Енчо Керязов подари наградата си за Будител на годината 2015 на Ямбол (галерия)

Световноизвестният акробат-цирков артист Енчо Керязов изрази по изключително благороден начин благодарността си към Ямбол и неговата общественост. На специална церемония в обновения Безистен той връчи на кмета на града Георги Славов "Златен ключ" и дипломата към него, които артистът получи като отличие в класацията на Радио FM+ за Будител на годината - 2015.
 
В своето обръщение към гражданите на Ямбол и общинската управа г-н Керязов заяви:
"Уважаеми г-н кмете,
Госпожи и господа общински съветници!
Уважаеми съграждани и мои приятели!
Радостен и горд съм, че заедно с вас  днес стоим в един нов и много красив градски център, който по най-добър начин олицетворява девиза на Ямбол: Идвам от древността – отивам в бъдещето!
Радостен съм и от факта, че точно в този център на нашия град мога да заявя: Ямбол е центърът на моя свят, където и да се намирам по света и днес виждам, че имам още по-голямо основание да се гордея с това. А да бъда почетен гражданин на нашия град – звание, с което общинският съвет на града ме удостои и ми беше връчено от г-н Георги Славов – за мен е чест и гордост и ви давам дума, че ще нося и занапред с още по-голяма отговорност.
Отново искам да подчертая, че в лицето на г-н Славов общинското ръководство на града прие с подчертано внимание и разбиране съучастието в инициативата на моята фондация за подкрепа на талантливите и успешни деца първо на града, а днес и на цяла България!
Поводът за тази наша среща е желанието ми да изкажа моята благодарност лично към г-н Славов и към всички мои съграждани, които ме подкрепиха в класацията на Радио FM+ като Будител на годината – в този смисъл считам, че моята награда принадлежи на Ямбол!
А с талантливите деца, които растат тук, аз не се съмнявам, че от своята славна древност нашият град е устремен и към едно достойно бъдеще!
Днес за мен е още един празник, много личен: честит имен ден на всички именици в деня на Света Ана - моята майка носи това име и аз съм много щастлив да я поздравя!!!
Благодаря още веднъж сърдечно на всички!"
 
От своя страна кметът Георги Славов благодари на Енчо Керязов за жеста, който прави към Ямбол. Този жест, който е първи по рода си от страна на личност от такъв ранг - да върне нещо на града, от който е получил нещо - е пример за всички успели личности, че човек не трябва да забравя откъде е тръгнал, защото и най-големият успех има смисъл, когато е споделен и ражда добри дела.
 
По време на церемонията в Безистена Красимира Султанова - концертмайстор на Камерен ансамбъл "Дианополис" - поднесе специално звуково послание към "виновника" за тържеството Енчо Керязов и неговите гости с виртуозни пиеси за цигулка. Сред присъстващите много граждани и видни общественици бяха Областния управител на област Ямбол Димитър Иванов, общински съветници  и представители на Регионалния инспекторат по образованието. Събитието уважиха и преподаватели на гимназия "Васил Левски", които проявиха изключителна активност при гласуването за Енчо Керязов и внесоха съществен дял в гласовете за Будител на годината.

Свързани новини

Номинирайте "Будител на годината" 2017

14.08.2017

Идва "Нощ на звездите" на Енчо Керязов

09.01.2017

Енчо Керязов търси талантливи деца

22.12.2016

Наградиха Будител на годината 2016

02.11.2016

Будител на годината 2016: номинираните

15.09.2016

Коментари