Енчо Керязов с почетен орден от Президента

Енчо Керязов е български акробат-еквилибрист. Роден е в Елхово, в семейството на учители. Още на 6 години започва да се занимава с акробатика. 
 
Mинавайки през националния отбор по акробатика и множеството големи състезания, преминава в цирка. Началото поставя с легендарната трупа "Романови". На 23 години започва работа по свой самостоятелен номер. Успехът му е съпроводен от множество престижни награди, докато през 2007 е награден със "Сребърен клоун" на най-престижния фестивал в Монте Карло. В 117-годишната история на българското цирково изкуство, Енчо Керязов е първият и единствен български цирков артист, на когото се присъжда това отличие за солов номер - всички призове досега са печелени от групови номера. Наградата му носи 5-годишен контракт в най-престижния цирк в Европа - "Ронкали".                   
 
След това Енчо Керязов основава едноименната си фондация, в подкрепа на българските талантливи деца. И така, вече десетилетие насочва прожекторите именно към можещите и успели български деца. През 2019 г. на местните избори, е избран за общински съветник в Община Ямбол.
 
"Нощ на звездите" е не просто спектакъл, а истински шедьовър на сценичните изкуства, посветен на българските талантливи деца. 
 
Тази година ще се проведе десетото юбилейно издание на "Нощ на звездите". Сцена, която десет години събира някои от най-добрите артисти, обединени в името на една българска кауза. Те отново ще дойдат за да подкрепят талантливите деца на България.
 
Тази година очакваме големият Енчо Керязов да си вземе довиждане с публиката и да сложи край на своята професионална кариера като акробат.

Свързани новини

Наближава "Нощ на звездите" 2023

29.06.2023

Световни звезди в "Нощ на звездите" 2022

26.05.2022

Енчо Керязов в студиото на FM+

30.06.2021