"Ти избираш" на Ненчо Балабанов - песен и видео с кауза

"Всяко дете заслужава равен старт, любов и подкрепа”
 
Инициативата на Ненчо и Националната асоциация за приемна грижа има за цел да покаже, че подкрепата към децата, без значение от трудното им детство, може да доведе до реална промяна както за децата, така и за цялото общество.
 
Джаз певицата Хилда Казасян, легендарната "девятка" на "Левски" Георги Иванов–Гонзо. С тези съставки няма как да не се получи интересно видео. Но истинските звезди в новия клип на ненчо Балабанов са Асен от Видинско, Асен от Шумен и Доротея от Плевен, които живеят при приемни родители.
 
 
Лентата разказва три паралелни истории – на бъдещ футболен шампион, на талантлив актьор и на малка певица. 
 
В ролята на бъдещия футболен шампион е 11-годишният Асен от Шумен. По време на снимките Асен и Гонзо прекарват чудесно време заедно и успяват с лекота да дадат най-доброто, въпреки студа и силния дъжд в снимачния ден. 
 
Малката талантлива певица във видеото е артистичната Доротея от Плевен. Снимките за Доротея и Хилда Казасян минават много гладко, като химията между двете е запечатана отлично от режисьорите Стефан Маринов и Петко Андонов. 
 
Ролята на артиста във клипа към песента "Ти избираш" е поверена на 11-годишния Асен от Видин. Момчето, както и останалите две деца, е имало трудно детство и в приемната грижа научава много важни уроци за отношенията между хората и благодарение на това постига големи лични успехи. Във видеото бъдещият актьор имитира най-популярния образ на Ненчо Балабанов, а по-късно следва тяхната среща, която освен по момчешки забавна, е и много сърдечна.
 
Текст: Ненчо Балабанов
Музика: Ненчо Балабанов и Магомед Алиев-Мага
Аранжимент, Микс и Мастър: Мага
Продуцент: Ненчо Балабанов
Режисьор на Видеото: Стефан Маринов
Оператор: Петко Андонов
 
Към края на 2018 2002 деца са настанени в приемни семейства в България. 1918 от децата са клинично здрави, близо 180 са с увреждания. Най-много са децата в училищна възраст (между 6 и 14 години) - 780, бебетата са близо 650, а тийнейджърите – над 200. Близо 92% от всички деца в приемни семейства са изведени заради риск, насилие или лоша грижа от собствените им родители. 
 
Почти 60% от децата в приемни семейства през 2018 продължават живота си в осиновителни семейства, а всяко 15-то дете е върнато при родното семейство след преценка за подобряване на родителските умения на биологичните родители или е настанено при близки и роднини. В специализирани институции за деца в България към края на 2018 живеят близо 600 деца.
 
"Благодаря от сърце на Георги Иванов-Гонзо и Хилда Казасян, че се включиха във видеото и подкрепиха каузата за толерантно разбиране на приемната грижа и приемащо отношение към децата без родители и техните житейски трудности. Благодаря на всички деца от 55 СУ, които също участват във видеото, както и на тримата ни главни герои и техните приемни родители, че станаха част от разказа за доброто. Благодаря на целия екип замесен в "Ти избираш” и на всички сладки деца на България, че ни дават надежда, че утрешния ден ще го има. Нека ние им помагаме и ги даряваме с много любов", споделя по повод видеото актьорът и музикант Ненчо Балабанов.

Свързани новини