Imagine: Мирослава Кацарова с оркестъра на Опера Пловдив

Джаз концерт с най-обичаните теми на 20-ти век ще представят Мирослава Кацарова и Опера Пловдив от 19.00 ч. на 25 януари.
 
Събитието е част от музикалната колекция "Европа – континентът култура", с която се отбелязва стартът на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, съобщава MySound.bg. Програмата е внимателно подбрана от солистката Мирослава Кацарова, която ще си партнира с джаз квинтет и оркестъра на Опера Пловдив с диригент Константин Добройков. В концерта са включени песни на Едит Пиаф, Жак Брел, Стинг, Каетано Велосо, Джон Ленън, Жоао Жилберто, Бебел Жилберто, Били Холидей, както и някои авторски композиции от последния албум на певицата "My Cinеma".  
     
Целият красив, романтичен и мелодичен песенен материал е препрочетен в стилистиката на модерния джаз, но обгърнат с деликатния воал на симфоничния акомпанимент. Всички аранжименти са направени и оркестрирани от дългогодишния й сценичен партньор и виртуозен пианист Мирослав Турийски. Мира Кацарова ще пее на пет езика - български, английски, испански, френски и португалски. Тя ще стори това на датата, когато е и рожденият ден на любимия ѝ бразилски композитор - Антонио Карлос Жобим, на който ще акцентира. 
 
В проекта Imagine участват някои от най-добрите джаз музиканти от най-новото поколение: пианистът Миро Турийски, барабанистът Младен Димитров, басистът Александър Леков, китаристът Николай Карагеоргиев и перкусионистът Емил Пехливанов. За песента, дала името на концерта, Мирослава Кацарова споделя: "Imagine" ме респектира с новия смисъл, който открих в нея. Тази песен, която иначе звучи като химн, Миро аранжира като тих и скептичен монолог, който на моменти му отива да бъде прошепнат, а другаде - изпълнен със светлина и ярък глас. Тази песен днес ми звучи като въпрос..."
 
Билети за концерта Imagine може да намерите на касата на Опера Пловдив, eventim.bg и epaygo.bg.

Свързани новини

Мирослава Кацарова с нова програма

10.01.2024

Още концерти на Мирослава Кацарова

16.08.2019