Летните концерти на Мирослава Кацарова продължават през август и септември

След премиерата на най-новата си концертна програма "Electronic Dreams", джаз певицата Мирослава Кацарова планира поредица концерти, пише avtora.com. Те започнаха през юли във Варна и Созопол, а през следващите два месеца ще продължат в София, Пловдив, Казанлък и Благоевград.
 
Програмата на концертите включва изпълнения от предишни албуми на Мирослава Кацарова като "Иронично" (по неин текст и музика), "Парфюми" (по музика на Веселин Веселинов-Еко и неин текст), "Музика, мартини и дим" (Нашата Бел Епок), "Бяло в бяло" (отново по неин текст и музика на Румен Тосков-Рупето) и др. 
 
От песенната традиция на XX в. Мира Кацарова избира песни на The Beatles, Leonard Cohen и Luiz Bonfá. Публиката ще чуе и две песни от новия ѝ репертоар – "Пробуждане" и "Теменужена". Сред акцентите в програмата е пиеса на един от най-успешните и значими европейски джаз музиканти на миналия век – шведския композитор и пианист Есбьорн Свенсон.
 
Темите са претворени в разпознаваемата стилистика на съвместната работа между Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски. За смесването на електронно и акустично звучене ключово значение има и работата на още двама музиканти: Александър Леков (басет и бас китара) и Младен Димитров (барабани и програминг).

Свързани новини

Мирослава Кацарова с нова програма

10.01.2024

Imagine на Мирослава Кацарова в Пловдив

14.01.2019