Stereophonics се завръщат с нова песен - "Fly Like An Eagle" (видео)

Stereophonics се завръщат днес с "Fly Like An Eagle". Песента е първата, която се разкрива от предстоящия да излезе албум Kind, планиран за 25 октомври.
 
Kind - съдържание:
1. I Just Wanted The Goods
2. Fly Like An Eagle
3. Make Friends With The Morning
4. Stitches
5. Hungover For You
6. Bust This Town
7. This Life Ain’t Easy (But It’s The One That We All Got)
8. Street Of Orange Light
9. Don’t Let The Devil Take Another Day
10. Restless Mind
 
Записан за само единадесет дни в The Distillery, Уилшър, Kind е ко-продуциран от Kelly Jones и George Drakoulias (Tom Petty & The Heartbreakers, Screaming Trees, Primal Scream). За звукозаписната сесия са използвани минимум студийни техники, презаписвания и технологии. Този разголен, суров подход при правенето и записването на песни дават възможност на слушателите да уловят енергията на една от най-дългогодишните британски групи. Изпълненията се водят от отличителните и емоционални вокали на Jones, които разкриват една сурова уязвимост, не чувана досега. Резултатите са един искрен и изпълнен с надежда албум за нашите времена, и един албум, който стои рамо до рамо с най-добрите работи на групата.
 
"Fly Like An Eagle" e идеалното първо вкусване от Kind. Една ода за безкрайните възможности, това е звукът на група, излъчваща увереност в техните способности, като позволяват на качественото писане на песни и музиканството да вземат центъра на сцената.
 
 
Kelly Jones казва: "Нашето последно участие на световното турне беше през септември 2018 – бях приключил, не бях писал нови песни, нищо ново, мислех, че ми се иска да оставя писането за известно време. После, през ноември, вече имах тон песни, които просто се изсипаха през мен, текстове, които просто изпълваха страници, без зачертвания и поправки, цялостни готови песни. Те се получиха много искрени и, за да бъда честен, наистина уязвими песни за неща, които не съм разбрал съвсем и аз. Песните започнаха да ме информират как се чувствам. Не знаех и наистина не ми пука дали другите искат да ги чуят и да ги харесат, аз просто имах нужда да ги изкарам от себе си. Затова, когато дойде време за албума, аз исках да запечатим искрени изпълнения и записахме албума само за 11 дни. "Fly Like An Eagle" беше една от първите, които написах, и ми се струва, че тя показва голяма част от основата, на която е албума и линията, която ще следва - за промяната и за израстването и за научаването да не разчиташ на комфортните ти зони в живота. И като хора ние всички потъваме в нови и различни свои версии. Не е нужно да оставаме едни и същи."
 
Придружаващото видео, което е една емоционална приказка за израстването, е заснето от Charlotte Regan и е с участието на звездата Charlie Creed-Miles (Peaky Blinders).

Свързани новини

Най-добрата нова музика тази седмица

15.11.2021

Stereophonics - "Bust This Town"

19.09.2019

Stereophonics с нов албум през ноември

28.07.2017