Испания е абсолютният фаворит във футбола

Испания е абсолютният фаворит във футбола - за първи път в историята си страната спечели световната титла! Така Ла Фурия едновременно държи две купи в ръцете си - за европейски и световен шампион!

На финала на 19-то Световно първенство испанците се наложиха над Холандия с 1:0 след продължения. Златния  гол реализира Андрес Иниеста в 116-та минута.

На 23,7 млн. евро възлиза печалбата за футболната федерация на Испания. Финалистът на надпреварата – националният тим на Холандия спечели 19 млн. По 16 млн. ще вземат участниците в малкия финал – Германия и Уругвай .

Златна обувка за голмайстор на Мондиала взе германеца Томас Мюлер  с 5 гола. Той стана и стана най-добър млад играч на първенството. Златна топка за най-добър играч на световното получи Диего Форлан от Уругвай . Златната ръкавица за най-добър вратар естествено отиде при  испанеца Икер Касияс.

Октоподът Паул със сигурност ще бъде  провъзгласен за един от най-сериозните оракули на нашето време след като и 8 - мото му предсаказаие за световното се сбъдна – Испания стана шампион!  Освен това осмокракото мекотело ще натрупа и банкова сметка като стана рекламно лице на верига ресторанти в Република Южна Африка.