Greta Van Fleet обявиха третия си албум

Младата и обещаваща американска група Greta Van Fleet обяви своя трети студиен албум – “Starcatcher” (Ловец на звезди). Бандата веднага сподели и водещия сингъл от него – парчето се казва “Meeting the Master” (Да се срещнеш с учителя) и е с дължина малко над 5 минути. Албумът ще съдържа общо 10 песни и го очакваме на пазара на 21 юли тази година.

Чудесни новини за феновете на групата. “Meeting the Master” е много интересна песен. Започва като балада, но впоследствие се развива като класическа рок песен с дълги и сложни сола и с уникалните (много високи) вокали на Джош Кишка. За песента музикантите казват, че всъщност представлява “черна комедия“ и “екзотично духовно пътешествие, разказващо за един езотеричен свят, който е започнал да се вслушва в думите на мъдър учител“. Предполагамe че, всеки може да интерпретира тези думи по свой начин, но така или иначе новата песен е факт и можем да я чуем тук:

Новият албум е записан в град Невшил, а продуцент е носителят на Грами Дейв Коб (Бранди Карлайл, Jason Isbell & the 400 Unit). Китаристът Джейк Кишка описа сесиите за записите като “много инстинктивни”. Групата продължава да създава и развива своя собствена митология с творчеството си. С този албум музикантите са се фокусирали върху философския въпрос “Защо хората имат съзнание и откъде идва то?“. Отделно от това текстовете на песните се преплитат с теми от предишния им албум “The Battle at Garden’s Gate”.

"Ние отдавна имаме идея да разказваме тези истории, с които в крайна сметка да успеем да изградим своя собствена вселена. Искаме да представим нови герои в нея, нови мотиви и идеи, с които ще продължим да се занимаваме през цялата си кариера."

Това определено е любопитен подход, който би превърнал повечето им албуми в концептуални такива, но предстои да видим. Нaскоро Greta Van Fleet приключиха с турнето си в Северна Америка. Дати от него бяха преместени за тази година, след като минлата година Джош Кишка спука тъпанчето си по време на концерт на 8 октомври. 

Свързани новини

Новият албум на Ариана Гранде

23.01.2024